Telefon görüşmesinde “Evet” demek ses taklidiyle dolandırıcılık riski oluşturur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RooD
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 86
  • Etiketler Etiketler
    dolandırıcı
Yer
Earth-616
İnternetten alışveriş yapmıştım ve bugün kargom dağıtımdaydı. Dağıtım saatlerinde bir numara aradı. Numaranın telefonumda kırmızı ünlem işaretiyle göründüğünü fark ettim ancak bazen yanlışlıkla spam olarak işaretlenebildiğini düşünerek çağrıyı cevapladım.

Alışveriş yaptığım sitenin biriminde çalıştıklarını belirterek bir şeyler söylediler ancak çok dikkatli dinleyemedim. Sadece konuşmanın başında adımı ve soyadımı söylediklerinde anlık olarak maalesef “Evet.” dedim.

Sonrasında “Söylediklerinizi anlayamadım, bekleyin.” gibi bir ifade kullandım. Ardından ankete katılıp katılamayacağımı sordular. Bundan sonraki her soruya “Hayır.” dedim. Hatta bir noktada tamamen dolandırıcı olduklarını düşünüp “Hayır.” diyerek telefonu kapattım.

Başıma ses taklidi yoluyla herhangi bir şey gelebilir mi? Alışveriş yaptığım zamana denk gelince anlık olarak yanıldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapıldığını duymuştum, sanırım mümkün, numarayı bir araştırın. Ben böyle sorulara "evet" yerine "benim" diye cevap veriyorum.

Zor. Bir gün böyle bir şey başınıza gelse bile ses kaydında oynama yapıldığı veya sizin ses kaydınızın başka bir ses kaydıyla birleştirildiği teknik olarak tespit edilebilir. Ayrıca tek başına bir ses kaydıyla dolandırıcılık yapılabilecek senaryolar neredeyse yok. Yalnızca bir "Evet" sesiyle kredi çekme veya başkaca bir borç doğurucu işlem yapılması neredeyse mümkün değil.

Bu kadar stres yapmayın. Yine de bundan sonra daha temkinli hareket edin. Kolay gelsin.

Sadece "Evet" yada "Hayır" demiş olmanız ve adınızı doğrulamanız tek başına ses kopyalama veya dolandırıcılık yoluyla aleyhinize bir borç/sözleşme çıkarılmasına yetmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…