Telefon numarası bilinmeyen kişi tarafından Whatsapp'ta kullanılıyor

janxietyy

Uzman
Arkadaşlar bugün enteresan bir olay fark ettim, babaannemin numarasına bir Whatsapp hesabı açılmış. Üstüne fake kız fotoğrafı koymuşlar. Hesaba girmeye çalıştığımda spamdan dolayı kapatıldığını öğrendim ve giremedim. Babaannem telefonda yalnızca çağrı cevaplamayı bilir, evden de çıkmaz. Dolayısıyla birisinin bunu yaptırtmış olma ihtimali yok, Nokia 6310 kullanıyor. Telefonun yazılımı mı virüslü diye şüphelendim ancak emin olamadım. İnternette araştırma yaptım, yaşayan birkaç kişi olmuş ailesinin numarasını başkasının kullandığını ancak onlar da çözüme ulaşamamışlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit. Virüs. Numara sanal SMS sitelerinde satışa çıkmış. Satın alan kişi de WhatsApp için kullanıyor. WhatsApp tekrar kurulum yapmadan numaraya erişilmez. Dua edin ki iki adımlı doğrulama ve mail onay eklememiş olsun. Geçmiş olsun.

Ben bunu yüce devletimizin verilerimizi sızdırıp, güvenlik açıkları bırakması olayına bağladım. Kısa zaman önce bazı kişiler, yayıncıları vesaire de tanıdıklarının numaralarından arıyor, hatta sanki onlar 112'yi aramış gibi başlarına bela açıyorlardı. Büyüğün bu olaya kurban gitmiş olabilir belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hesabı zaten ne yaptıysa iptal ettirmiş eleman, spamdan dolayı. Tek kafamın yatmadığı yer, şu Nokia 6310 romuna nasıl virüs sokmuş olabilirler? İnternete bakıyorum bir örneğini de göremedim açıkçası. Java desteği dahi yok telefonda, Java destekli olanlara teorik olarak bulaştırılabiliyormuş. Nokia S30+ imiş yazılımı da.

Hocam başkasının numarasıyla arama yapılma gibi örnekleri gördüm hatta bir ad veriyorlardı buna unuttum, ancak hiç buna benzer bir vaka görmedim. SIM kart kopyalama falanda denenmiş olabilir, numaranın sanal bir versiyonunun oluşturulduğunu da pek düşünmüyorum aramayla bulamadım. Tek sıkıntı bu numara üzerinden dolandırıcılık yapılsa bizim başımız ağrır, işin yoksa kanıtlamaya çalış.

Numaranın üstüne birde hesap açmışlar HOPI'den, bakalım ucu nereye varacak. Bilgilendirmeyi yaparım bir şey çıkarsa ortaya.

Telefon hattı daha önce kullanılmış olup sonradan sıfırlanıp tekrardan satışa çıkan hatlardan olabilir mi? Ablamda ve dedemde benzer şeyler yaşadık ikisinin sebebi de buydu.

Hocam dolandırıcılık ne ki? Birini arayıp "seni öldüreceğim, paramparça edeceğim" deseler ve sonra gerçekten de öyle bir şey olsa hadi buyur müebbet yemeye hak kazandın. Bu tarz şeyler hep devletin veya operatörün sorumluluğu.

Hocam numara SMS sitelerinde satışa çıkmış. Bu durum çok yaygın.

Babaannen çok gencmiş.

Nokia 6310 telefona nasıl Whatsapp kurdunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…