Sahibinden Telefon numarası isteyip hiç iletişim kurmayan alıcılar şüphelendirmeye başladı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Liguori
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 400
  • Etiketler Etiketler
    sahibinden

Liguori

Yetkin
Makaleler
1
Sahibinden'de yıllardır ilan veriyorum. Eski ve artık ihtiyacım olmayan ürünlerimi satıyorum. Bireysel satıcıyım, bu işin ticaretini falan yapmıyorum. Zaten yılda en fazla üç ürün satıyorumdur.

Son iki senedir dikkatimi çeken bir şey var. Özellikle soru-cevap özelliği geldiğinden beri.

Alıcılar ürünle ilgili hiçbir şey sormadan, merhaba bile demeden "iletişim no alabilr miyim?", "numara verir misiniz?" gibi sorular soruyor. Burada sıkıntı yok. Çünkü ben ilan verirken "Numaramı paylaşma" seçeneğine tıklıyorum.

Ama ilginç şey şu. Soruya olabildiğince hızlı cevap verip numaramı paylaşıyorum ama arayan veya mesaj atan yok. Hiçbir şey. Sessizlik.

Artık bunlar bende şüphe uyandırmaya başladı. Ya dolandırıcı, ya GSM bilgisini üçüncü partilere satan reklamcılar, ya da daha kötü niyetli bir şey olduklarını düşünmeye başladım. Çünkü normal biri başkasından numara istediğinde ve o kişi numarasını bir dakika içinde paylaşınca senin mesaj atman veya araman beklenir. Ama bunu yapmıyorsun. Neden? O zaman benden niye numaramı istedin? Ben boşuna mı "Numaramı paylaşma" seçeneğini işaretliyorum.

Ben alıcıların cidden o bir dakika içinde ilandan vazgeçmiş olmasını şahsen inandırıcı bulmuyorum. Ha diyelim vazgeçtin, o zaman soruyu sil veya vazgeçtiğini belirt.

Bu iş şüpheli durumuna geldi artık. Çoğu kişi bunu yapıyor. Organize bir iş gibi.

Sizler ne düşünüyorsunuz? Artık numara isteyen alıcılara açık bir şekilde "Önce siz paylaşın" diyorum. Artık burama geldi.

Konudan belki anlaşılmıştır ama öyle her gelen geçene numaramı vermeyi sevmiyorum. Ciddi alıcılar ile paylaşmak istiyorum. Açıklamalara zaten her şeyi yazıyorum. Adam beni arıyor açıklamada yazan şeyi soruyor, şimdi sonsuza dek adamın rehber listesindeyim. Bu lazım mıydı yani? Bir de CIA, GetContact gibi uygulama yüklüyor böyle tipler, olan bana oluyor. Merhaba spam mesajları...

Hocam önce size iletişim bilgisi soranların profilinde gezmenizi tavsiye ederim hiçbir şey satmamış, almamış veya yeni açılmış hesaplara buradan iletişim kuralım diyebilirsiniz. İşi farklı bir boyuta taşıyıp yeni numara çıkararak o numarayı verebilirsiniz ciddi alıcıysa ulaşamayıp tekrar mesaj atacaktır.

Gayet haklısınız. Aynı şeyleri yaşıyoruz, yalnız değilsiniz. Bu yüzden ilanlarımda kesinlikle telefon numarasını açık bırakmıyorum ve Soru/Cevap şeklinde ilerliyorum. Ciddi alıcının telefon numarası bırakmasının ardından iletişime geçiyorum.

Sahibinden aracı olarak bu konuda güvenliği sağlıyor ama ne kadar sağlıklı orası tartışılır.

Hocam önce size iletişim bilgisi soranların profilinde gezmenizi tavsiye ederim hiçbir şey satmamış, almamış veya yeni açılmış hesaplara buradan iletişim kuralım diyebilirsiniz.
Genelde bunu yapıyorum zaten. Alıcıların profillerine ve varsa mevcut ürünlerine, açıklamalarına, yazış ve konuşma tiplerine ve kendi ilanlarındaki alıcılara verdikleri tavırlara bakıyorum.

Mesela kendisi alıcılarına "Fiyat son" demesini biliyor ama benim ilanıma gelince "Hocam en son ne olur?" diyor. Ben açıklamaya fiyat son yazmış olmama rağmen...

Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum bu tipleri görünce... :')
İşi farklı bir boyuta taşıyıp yeni numara çıkararak o numarayı verebilirsiniz ciddi alıcıysa ulaşamayıp tekrar mesaj atacaktır.
Bu boyuta çoktan çıktı zaten. İki numaram var. İkinciyi veriyorum ama numara pert oldu. Her türlü spam mesajı geliyor.

Maalesef numaramı vermeme rağmen, hem de hemen vermeme rağmen ve günlerce beklememe rağmen ne arıyorlar ne mesaj atıyorlar. O yüzden bu konuyu açtım. Artık bana şüpheli geliyor. Panelci falan olabilirler.

"Gidin şunun numarasını alın, panelden adresini bulun, ürünü bedavaya gecenin körü direkt adresten alın" gibi şeyler düşünmeye başladım artık yani.

Bu yüzden ilanlarımda kesinlikle telefon numarasını açık bırakmıyorum ve Soru/Cevap şeklinde ilerliyorum.
Aynısını yapıyorum yıllardır hocam. Hatta benim telefonlarımda ayarlarda "Bilinmeyen numaraları otomatik meşgüle at" ayarı bile açık.
Sahibinden aracı olarak bu konuda güvenliği sağlıyor ama ne kadar sağlıklı orası tartışılır.

https://www.sahibinden.com/gecici-numara
Bunu biliyorum ama denemedim hiç. Zaten benim duruma çok uygun değil. Çünkü dediğim gibi bilinmeyen numaralara kapalı telefonum.

En uyuz olduğum şey adamlar beni arıyor açıklamada en güzel Türkçe ile yazılmış şeyleri soruyor. Ya kardeşim bunun için mi benden numara istiyorsun? Yazılı farklı, sözlü farklı mı cevap vereceğimi sanıyorsun?

Geçici numara sistemini ilk defa duyuyorum ama dediğiniz muhabbet uzun zamandır var. Adamlar genelde 2-3 ürün beğeniyor sonra elimizde anlık numarası dursun belki geri ararız diyor kalıyor öyle genelde.

İkinci numaranıza spam mesajların gelmesi bu bilgilerin satıldığı anlamına gelebilir hatta şöyle bir şey diyeyim hocam sahibinden sırf telefon numalarını toplayıp veri seti oluşturabilmek için bir bot yazarak ilanların bazılarına bu mesajları spamlıyor olabilir. Yoksa bunu dışarıdan(şirketle alakası olmayan biri) her ilana teker teker yazıp kaydetmekle uğraşacak bir panelci olduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi Türkiye'de artık şirketlerin her türlü iğrençliğine tanık olduğumuz için buna da imkan verebiliyorum. Dikkatli olmakta fayda var olabildiğince gerçek alıcı olduğu belli olan kişilerle iletişim kurun.

Bende eksiden çok şey satıyordum hep numara istiyorlar alan yok.

Adamlar genelde 2-3 ürün beğeniyor sonra elimizde anlık numarası dursun belki geri ararız diyor kalıyor öyle genelde.

Sizin dediğinizi yapan biriyle karşılaştım. Önce o numarasını vermişti, ben de WP'den yazdım ona.

Kimseyi masumken suçlamak istemem ama artık numara topladıklarına, bir operasyon olduğuna inanmaya başladım.

Abicim... Fiyat zaten ilanda yazıyor. Şaka mısın sen?

Ya kötü niyetli ya da cidden saf bazıları.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…