Telefon tavsiyelerinde bütçe belirtilmesi zorunlu olsun

Asily

Başarılı
Makaleler
3
Yer
Karabük
Telefon tavsiyesi veren biri olarak şununla çok karşılaştım "Şunu şunu oynuyorum ne almalıyım" mesela ben burada bütçe sınırsız anlıyorum ve bütçe sorduğumda örneğin "15.000TL” diyor. Hem burada zaman kaybediliyor hem de tavsiyeleri ona göre yapamıyoruz. Bütçe yazan kısım zorunlu olsun. Belirli değilse oraya yazabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunlu olmasına gerek yok ancak belirtilmediği taktirde kullanıcı uyarılabilir. Zira, Telefon Tavsiyeleri kategorisindeki bütün konular “20.000TL’ye Telefon Tavsiyesi” şeklinde değil, “S25 Alınır mı?” şeklinde de olabiliyor. O şekilde olan konularda bütçe belirtme zorunluluğu olması saçma olur bence, çünkü kullanıcı tek bir cihaz özelinde soru soruyor. Ha, başka bir cihaz önereceksen de kullanıcının sorduğu cihaz parasına benzer fiyatlarda bir cihaz önerirsin.

'S25 alınır mı?' gibi konularda dediğim gibi bütçe kısmına belirli değil ya da farklı bir şey yazılacak. O kısma zaten yazılabiliyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:

Katılıyorum. Tahmin mi edeceğiz. Gerekli telefon alım konularında da moderetörlerden gerekenin yapılmasını beklersek sıkıntı çıkmaz.

Galiba bana gönderme yapıyorsunuz. Ben orda size en f/p telefon tavsiyesini istedim siz bana 35-40K fiyata telefon önerdiniz. Sonra mecburen 15.000 yazdım.

Galiba bana gönderme yapıyorsunuz. Ben orda size en f/p telefon tavsiyesini istedim siz bana 35-40K fiyata telefon önerdiniz. Sonra mecburen 15.000 yazdım.
Yok hocam. Çok kez yaşıyoruz bunu. Merak etmeyin tek değilsiniz.

Hocam selamlar, örneğin telefon piyasasını bilmeyen bir insan olabilir, ne kadar bütçe ayıracağını bilemeyebilir. Kendimde bu tarz durumu araç için far konusunda yaşamıştım.

Hocam selamlar, örneğin telefon piyasasını bilmeyen bir insan olabilir, ne kadar bütçe ayıracağını bilemeyebilir. Kendimde bu tarz durumu araç için far konusunda yaşamıştım.
Dediğim gibi o zaman belirli değil yazar.

Bütçe kısmına istediğiniz şeyi yazabiliyorsunuz zaten.

Ben orda size en f/p telefon tavsiyesini istedim siz bana 35-40K fiyata telefon önerdiniz.
F/P algısı kişinin bütçesine göre değişir. Sizin konunuza yazanlardan birisiyim. Bütçe belirtilmiş olsaydı, bütçe dahilinde F/P önerisi yapardık. Ama belirtilmediği için çoğu kullanıcı kendi bilgilerine göre F/P olan telefonu önerdi.

@Asily, öneri güzel. Bence kesinlikle gelmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…