Hangi Android telefonu seçersiniz?

• Güçlü ama 1 yıl güncelleme desteği kalmış cihaz.

Oy: 23 65,7%
  • Diğerine kıyasla güçsüz ama 4 yıl güncelleme desteği kalmış cihaz.

Oy: 12 34,3%

• Oy verenlerin toplamı
    35
Güncelleme önemli sanırım ya, Nubia Neo 5G var elimde. İçindeki donanımlar Android 15'e kadar yolu var. Gayet yeterli ama ZTE firma dayaklık olduğu için güncelleme yollamıyor. Yahu, güvenlik güncellemesi bile 1.5 sene önce almış.

S20 FE kullanıyorum, son güncellemesini dün aldı, ama cihaz custom olarak haftalık LineageOS güncellemeleri alıyor, VoLTE benim için çok önemli olmasaydı geçerdim, ek olarak OneUI 7 portu da bulunuyor.

Mesela Android bir telefon alacaksiniz. A telefonunun donanimi daha guclu ama 1 yil guncelleme omru kalmis. B telefonu ise daha gucsuz ama guncelleme omru 4 yil. Hangisini secersiniz?
Güncelleme de önemli ama benim için en önemlisi bootloader durumu.
Bootloader acilabilir ve donanım da ozellestirme imkani veriyorsa zaten istediğin gibi ömrünü doldurabiliyorsun.
Cevaplarda gördüm ama Guncelleme desteğinin uzun olduğu uzun ömürlü olduğunu gostermiyor maalesef.

Yazılım umurumda değil. Garantisi bittiyse Custom ROM atar geçerim. A07 5G ve A17 5G gibi telefonları alacağıma 2. Elde S10+ veya S20 Ultra alırım daha iyi. Donanım yoksa yazılım bir işe yaramaz.

Bir yandan bootloader kilidinin açık olmasını istiyorum ama sorun şu ki; Android artık kısıtlayıcı bir yönde ilerliyor. Bankalar custom ROM ve root için ciddi önlemler alıyor. Bu sebeple benim için en önemlisi; stok ROM'un güçlü olması, uzun güncelleme desteği ve güzel donanımla gelmesi. Yani tam olarak Google Pixel.