Rehber Telefonda profesyonel fotoğraf çekmenin ilk adımı: Mobil cihazlarda RAW çekme ve elle işleme

Elinize sağlık hocam, telefonum izin verse her fotoğrafımı RAW çekeceğim ama elden gelmiyor

Hocam, App Store içinde ProCamera diye bir uygulama var. Birkaç tane var yalnız, doğru olan yüksek oylamaya ve yüklemeye sahipti sanirsam. Onu indirip deneme varsa bir bak ya da haftalık falan alinabiliyordu sanirim. Oradan RAW çekebilirsin.

O uygulamaları biliyorum hocam ancak maalesef hemen hemen hepsi abonelik sistemiyle çalışıyor, biraz kullanmıştım ancak çok uzun süreli olmadılar.

O uygulamaları biliyorum hocam ancak maalesef hemen hemen hepsi abonelik sistemiyle çalışıyor, biraz kullanmıştım ancak çok uzun süreli olmadılar.

Eki Görüntüle 164147

Apple cihazların bu durumu ne yazık ki sıkıntı. Arkadaş 16 aldı, cihaz RAW çekmiyor illa Pro/Max olmasi lazım. Mesela Samsung da FE olmayan modellere daha detaylı bir RAW kamera sunuyor ama bende de o yok.

Apple cihazların bu durumu ne yazık ki sıkıntı. Arkadaş 16 aldı, cihaz RAW çekmiyor illa Pro/Max olmasi lazım. Mesela Samsung da FE olmayan modellere daha detaylı bir RAW kamera sunuyor ama bende de o yok.
Poco X3 Pro’da bile Raw fotoğraf çekebiliyorken İphone 16 ile raw fotoğraf çekememek garip geliyor.

Son düzenleme:
Telefonunuzun ayarlarinda RAW ile ilgili bir ayar bulamadi iseniz Open Camera yukleyin. Onunla RAW cekeblirsiniz. Cok eski ve yavas bir telefonunuz varsa uzun surebilir. Bir tripod ve BT kumanda ile cekim yapmanizi tavsiye ederim.

Bu Lightroom üzerinden fotoğraf düzenlerken nasıl belli bir standarta gelebilirim? Bir şeyler çekiyor ve düzenliyorum ama tamamen kafama göre yapıyorum ve belli standartlara uyuyor mu hiçbir fikrim yok. İşi bilen birisi baktığında bu ne saçma bi düzenleme diye bakabileceği noktalar vardır eminim ve bu şeyleri göremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…