Rehber Telefonda profesyonel fotoğraf çekmenin ilk adımı: Mobil cihazlarda RAW çekme ve elle işleme

Renkleri cok basma ya da cok soldurma. Keskinlik abartma, eskiden yapmazdim ama her fotoğrafa biraz keskinlik ve doku ver. Eger fotoğraf düşük ışıkta çekildiyse ve gürültülü varsa keskinlik görüntüyü daha kötü yapabilir, abartmadan gürültülü azaltmanın yanına hafif doku ekleyebilirsin. Histogramı kontrol edebilirsin ama önemli olan parlak noktaları patlatma ya da aydınlık yerleri cok kısma. Renk kısmında beyaz dengesi ölçeğinde sarımtırak ya da mavi günün saatine gore keyfi olarak minik minik sağa sola cek. Bir dene, hangisi gozune daha cok hitap ediyor.

Ben her fotoğrafta ayni standartı çıkartan birisi değilim. Her fotoğrafta benzer tarzı yakalamak icin otomatik preset olusturabilirsin, sahneye gore benzer ayar yapiyor ama ışık şartları değiştiği için önemi olmaz diye düşünüyorum çünkü deneyimlerime göre onu da ellemek durumunda kalıyorsun. Elinde ornek varsa at, bakayım ben de bir. Eksikleri söylerim.

Kurcalaya kurcalaya düzenlediğim iki tane fotoğraf. Bina fotoğrafını HDR’a göre düzenlemiştim bu arada, Drive’da farklı gözükür mü bilmiyorum.

En teknoloji manyağından tut, teknolojiden bir haber insanlara kadar önemli rehber olmuş. Eline, emeğine ve bilgi birikimine sağlık

Son düzenleme:

Burada ne vermek istediğine bağlı. Fotoğraf yesilimsi ve soğuk, saçma değil kendine özgü bir rengi var fotoğrafın, kötü değil. Biraz doku ve keskinlik iyi gider. Binaya da maske atıp biraz golge ve kontrast dengeleyebilirsin. Gökyüzünü maske ile ayırıp hafif bir sis giderme yani dehaze yapabilirsin. Bu durumda yumusaklik azalacak ama detaylar daha net olacaktır. Bu gorselde renkler gördüğümüze yakin degil, sinematik yahut estetik görünsün diye ayarlanmış. Yani bir diger şekli de görüldüğü gibi yapılabilir. Her sahneye gitmez tabii.

Örneğin ikisi de gerçekçi renklere sahip, göze hitap da ediyorlar ama aşağıdaki renk otomatik sıcaklık sonucu ortaya çıkmış, üsttekini de atmosfere uygun olacak sekilde kendim soğuklastirip dengeledim.

En teknoloji manyağından tut, teknolojiden bir haber insanlara kadar önemli rehber olmuş. Elline, emeğine ve bilgi birikimine sağlık

Teşekkür ederim. Bunun daha basit fakat yararlı halini de yapacağım. Bu sefer telefon üzerinden değil PC üzerinden gürültü vs. gidermenin de daha gelişmiş yollarını göstereceğim .

Anladım hocam teşekkür ederim. Fotoğraflara yedirmek istediğim karakteri yansıtabilme seviyem deneme yanılma ve zaman yoluyla gelişecek anladığım kadarıyla. Fotoğrafçılık konusunda kendimi geliştirmek istiyorum gerçekten.

Teşekkür ederim. Bunun daha basit fakat yararlı halini de yapacağım. Bu sefer telefon üzerinden değil PC üzerinden gürültü vs. gidermenin de daha gelişmiş yollarını göstereceğim .
Yapın yapın hocam. Bu rehber karmaşık olsun basit olsun her türlü bu devrin insanlarına böyle bir şeye ihtiyacı var Kolay gelsin şimdiden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…