Size, ben tam liste yapayım geçmişten günümüze;
Nokia 2210
İlk telefonum bedavaya geldi. Yılan oyunu oynardım deli gibi.
Nokia 2300
Sonraki telefonum bu da kuzenin eski telefonu idi bedavaya geldi
Yılan oynamaya devam.
Nokia 3310
Sıfır almıştık 150-200tl. ( Kızaklı Samsung E250 çıktı sonradan, 250-300tl bandında satılıyordu herkes de o vardı. (O zamanın iphone markası, Nokia sayılırdı. Samsung hep 2. plan bir telefon oldu benim gözümde, hala almam telefonlarını.
)
Siemens SX1
Bunu da hatırlamıyorum 2. el max 200tl civarı. Aslında MP4 almak isterken bozuk çıkınca bunu bana itelemişti telefoncu.
Bununla Strateji oyunu oynayıp orta joystick yerini 2 defa bozmuştum.
Nokia 6630
2. el olarak aldık hatırlamıyorum 250tl civarıdır. (1100tl Nokia N90 tarzı telefon vardı zengin işleri) Dershaneler de eksik etek şarkısı filan açardık bununla, Ozamanlar sesi yüksek telefon önemliydi bunun yüksekti keko gibi takılırdık.
Nokia 5130 Xpress Music
Sıfır aldık 350TL civarı hatırlıyorum. Kulaklıkla deli music dinlediğim zamanlar.
Nokia C6-01
İlk staj param ile 650TL KVK garantili almıştım.
3 aylık staj param ediyordu sanırım 200tl civarı idi 2012 yılında. İlk akıllı telefonlar buydu hala çalar saat olarak kullanıyorum güzel sesi var. Ekranı cam bardak gibi ses çıkarıyor vurunca saç kılı ile dokumatik kullanılıyordu.
Asus Zenfone 3
Malesef Nokia devri bitti. Bizimde telefon sevdamız bittiği yıllar. 5-6yıl kullandım. Hala annem kullanıyor bunu, Belki yeni telefon alırız ona yakında. Android sürümü eskide kaldı bunun, Android 8 Oreo filandı sanırım.
Realme 7
Ne yalan söyleyeyim hatırlamıyordum ama baktım satın alma geçmişinden.
int üzerinden almışım. Benim için yeni markam Realme oldu sanırım, akrabalara da Realme 10-11 modellerini filan aldırdım. Kötü yorumlarına bakıyorum genelde bu telefon için, kötü yorum olmuyor. En önemli özelliği 1 hafta sarj'ı gimesi masaya at ve unut tarzı kullanıyorum.