Telefonlarda arayüzün önemi

Bence bu durum teknik özelliklerinden 10 kat falan daha önemli. Xiaomi'den örnek vermek istiyorum mesela. Adam teknik olarak uçurmuş telefonu, her şeyin en iyisinden koymuş neredeyse ama kullandığı arayüz MIUI diye rezil bir arayüz. Bu sebeple Xiaomi'yi ne olursa olsun tercih etmem. Saf Android arayüzünü de beğenemiyorum maalesef.

Arayüz bence telefon deneyiminin en önemli parçası, yeterince ciddiye alınıyormuş gibi gelmiyor. Samsung arayüz konusunda fena iş çıkarmıyor bence; S21 kullandığım dönemde beğeniyordum. iOS ise bence zaten arayüz tasarımı olarak zirvede şu an. Liquid Glass aşırı premium duruyor.

İnsanlar Xiaomi falan tavsiye ediyor ama gidip 70K telefona para bayılıp MIUI kullanmam yani.

Bu dediklerim HyperOS için de geçerli bu arada, iki farklı isim kullanmak istemedim.

İnsanlar Xiaomi falan tavsiye ediyor ama gidip 70K telefona para bayılıp MIUI kullanmam yani.
Valla ben basit adamım, paramın yettiği en iyi Samsung'u alıp geçerim iPhone'a param yetmiyor, o yüzden o ayrı.

Hiç öyle X markasının şu donanımı iyi, şunun kamerası 0.01 daha iyi falan diye uğraşamam.

Belki linç edilirim ama forumlarda mesela anne, baba ya da dedeye falan telefon tavsiyesi istendiğinde işlemcisi daha iyi, GPU'su daha iyi diye telefon önerilerini saçma buluyorum.

Arayüz konusuna katılıyorum ve Samsung'un düşük seviyeli telefonlarını kullandığım için artık One UI kendisinden illallah ettirdi. Xiaomi'nin orta seviyeli ve dandik arayüzüne veya iPhone 11'in arayüzüne bile razıyım o derece .

One UI 8.5 yükledikten sonra saçma sapan kastırmaları beni de deli ediyor da yine de konfor alanından çıkmayı sevmiyorum. Buna alıştım, bununla giderim. Diğerlerinin arayüzleri basit ve ucuz hissettiriyor bana. Aradığım şeyi bulamıyorum. Bunda her şeyi ezbere biliyorum gibi hissettiriyor.

Ben aradığım şeyi kasmalardan dolayı açamıyorum bile . Özellikle yeni gelen güncellemeler, giriş seviyesi telefonların performansını bence mahvediyor yahu. Bir süre daha böyle idare etmeyi planlıyorum...

Sadece telefon degil ki hemen hemen tum urunlerde yazilimin onemi cok daha buyuk. Bugun artik arabalar ve ozellikle elektrikli arabalarda bile yazilimin ne kadar onemli oldugunu goruyoruz. Istedigin kadar iyi bir araba yap yazilimin iyi degilse onemi kalmiyor. Tesla'nin yukselmesinin nedeni de bu. Togg'un bile guven vermemesinin nedeni yazilim temel olarak gayet iyi bir araba olsa bile. VW yillardir can cekisiyor yazilim sorunlari yuzunden. Cok iyi bir yazilim kotu bir donanimi kurtarabilir ama cok iyi bir donanim kotu bir yazilimi kurtaramaz.

Katılıyorum. Bir tanıdık kullanırsınız deyip Oppo marka çok daha güncel bir cihaz vermesine rağmen annem 1 hafta bile dayanamayıp Galaxy J8'ine geri döndü.

Galaxy A50 cihazımı düşürünce dokunmatiği bozuldu. Kenarda donanım olarak daha düşük olsa da hiç fena olmayan o cihaz durmasına rağmen pek aktif kullanmamamın da etkisiyle A50 kullanıyorum hala.

Arayüz önemli de Samsung'un dâhâ iyi lens kullanmaması, silikon bataryaya geçiş yapmaması ve yazılımının bloatware bulundurması can sıkıcı.
İphone nispeten iyi olsa da düz modellere VC ve geniş açı lens koymamasına ek olarak fiyatı uçuk.

Her markanın iyi ve kötü tarafı var nedense.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…