Telefonunuzu satarken kişiye mi yoksa kurumsal yere mi satıyorsunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Forest6
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 151

Forest6

Gelişen
Başlıkta yazdığım gibi telefonunuzu satmak istediğinizde kişiye mi, herhangi bir telefoncuya mı yoksa kurumsal yere mi satıyorsunuz? Özellikle telefon soruyorum çünkü IMEI falan var ya bir de telefon satışlarında galiba sözleşme de yapıyor bazıları. Bilgisayar, laptop olsa belki direkt satarsınız bilemem, hani anakart MAC adresi falan var ya ama bunun için sözleşme yapmak gerekli mi bilmiyorum. Bu durumda telefonunuzu satarken ne yapıyorsunuz?

Mesela bir telefonu satmak için bir sürü kişi ile konuşarak x bir kişiye atıyorum 20 bin TL'ye mi satmayı tercih edersiniz? Yoksa kimseyle uğraşmadan kurumsala atıyorum 12-15 bin TL'ye mi satmayı tercih edersiniz?
Örnek olarak mesela Easycep falan var, bu gibi yerleri mi tercih edersiniz? Yoksa telefonu satmak için onlarca kişiyle konuşup alıcı arayıp sonra satış sözleşmenizi kendiniz mi hazırlarsınız?

Yoksa şöyle bir seçenek de var. Eski telefonunu getir, yenisini götür yöntemini mi tercih edersiniz? Bu yöntemi seçerseniz eğer nereleri tercih ediyorsunuz? Bir de bu seçenekte yani eski telefonunu getir ve yenisini götür seçeneğinde bu işi online şekilde yapma seçeneği var mı? Bu yöntemi kullanırken mağazada çalışanlar kasko, ek garanti falan diye ısrar ederlerse bu yöntem online olarak yapılabiliyor mu?

En mahrem bilgilerimin yazılmış olduğu diski emanet edemiyorum başkasına mâlesef. Satmıyorum direkt.

Telefon satmiyorum direkt. Yedek kalsin veya ailemden biri kullanir diye tutuyorum hep.

Telefon satmam, ailemden birine de veremeyeceksem direkt olarak parçalıyorum genellikle. Bir şey olduğundan değil fakat insan özelinin olduğu şeyi öyle birine resetleyip veremiyor kolay kolay.

Bilgisayar satarken hiçbir zaman diskimi vermem.

Hocam, ama telefonda reset atarken (fabrika ayarlarına döndürme) nasıl veri kalacak ki sonra? Recuva tarzı programlarla veri kurtarılması çok zor değil mi bu durumda?

Bir de mesela şunu da yapabilirsin: Telefona, atıyorum 2-3 kez fabrika ayarlarına döndürecek şekilde veri bırakmayarak format atacaksın. Attığın her formattan sonra telefonun depolama alanı, diyelim ki 64 GB olsun; bu 64 GB'yi rastgele dosyalarla doldurup bu işlemi 2-3 kez yapıp format atarak telefondan artık herhangi bir verinin kurtarılması çok zor değil mi?

Bilgisayarda ise eğer hard disk değil de SSD satılacaksa, formattan sonra SSD'den veri kurtarmak çok zormuş galiba, tam emin değilim. Bunu da ekstra silebilirmişsin verileri lakin ben en son denediğimde indirdiğim program SSD'mi görmemişti.

Hard disk/SSD konusunda ben de satma konusunda emin değilim ama telefonu satarım. Zaten telefonu satmazsam her seferinde epey masraflı olur. Öyle sık telefon değiştirmiyorum tamam ama yani her değişimde para yazık olur eğer telefon satılmaz veya kullanılmazsa.

Dediğim gibi tercih meselesi, bazı insanlar için verilerinin önemi kurtulması imkansız olsa da çok önemlidir.

Dediğim gibi tercih meselesi, bazı insanlar için verilerinin önemi kurtulması imkansız olsa da çok önemlidir.
Mesajımı düzenledim, istersen orayı da oku. Hard disk/SSD konusunda ben de emin değilim. Ama telefonu bu sebepten satmamak için maddi durumun bayağı iyi olması lazım. Ben satarım yani telefonu ama dediğim gibi; en az 2-3 format atarak ve her seferinde içini rastgele dosyalarla doldurarak.

Yani bende düzenli telefon değiştiren birisi değilim, 2016'dan bu yana 4 kere model değiştirdim ben. İkisi aileme gitti, biri hâlâ ikinci iş telefonum olarak durur, üçüncüsünü de kırdım.

Niyet meselesi. Satmadım ama kişiden aldım. Tc bilgileri, gmail adresi bazı numaraları falan vardı ben direkt sildim ama kötü olan mutlaka bir halt yer. Bazı telefonlar fabrika ayarlarına döndürmek için pek uygun olmuyor, yurt dışı ve eski cihazlarda falan problem oluyor. Mesela eski telefonlar sıfırlama yaptıktan sonra daha önce girdiği uygulamalara girmemeye başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…