Amerika destekli şirketler olduğu için güvenip güvenmemek sana kalmış. WhatsApp'ı satın alan Meta ile Google'ın reklam şirketleri olduğunu unutmamak lazım. Analiz* maksatlı içeriği kontrol edebilirler. Hatta Google'ın geçmişte galerideki pedofili fotoğrafları bulup FBI'a bildirdiği biliniyor. İyi bir amaç gibi gözükse de gizli kapılarda dönen anlaşmalar var. Eğer ileride Gdrive alternatifi kendine ait bir sunucu oluşturmak istersen açık kaynak alternatif olan casaOS kullanabilirsin.
Bu tarz şeylerden anlamam veya uğraşmak istemiyorum diyorsan da taşınabilir harici HDD alman en mantıklı seçenek olur.
Ayrıca videoda anlatılanın aksine WhatsApp sınırsız bulut depolaması gibisinden kullanabileceğiniz bir mesajlaşma uygulaması değildir. Size gelen dosya ve resimlerinizi telefonunuza indirir, aynı şekilde siz birisi ile dosya paylaştığınızda da karşı tarafın telefonuna indirir. Bu gönderme sırasında dosyalar WhatsApp tarafından kayıt ediliyor veya görüntüleniyor mudur? Bilinmez...
Eğer dosyalarının kaybolmaması açısından güvenden bahsediyorsan hiç güvenli değil. Alınması/kullanılması açısından soruyorsan dosyaların çok özel değilse devam bir şey olmaz.
Bilgilerimizin ülkemizde gizliliği mi var dolandırıcı arayıp annenin kızlık soyadına kadar söylüyor, çok da takma yani o anlamda.
Hadi WhatsApp neyse de telegram bildiğim kadarıyla uçtan uca şifreleme sunmuyor.Ücreti sorun olmayacaksa proton drive öneririm. Yukardaki arkadaşın dedigi gibi Google içeriğini tarıyor senin için sorun olmayacaksa f/p olarak iyi. En olmadı cryptomator gibi bir sifreleyici kullanarak buluta atmadan önce dosyalarını şifrelersin.
Ne yani, gizli saklanması gerekilen bilgilerimiz zamanında ifşa edildi diye kendimiz bile isteye ifşa etmeye devam mı edelim? Düşüncenize şiddetle katılmıyorum, sizin de katılmamanızı rica ediyorum.
Gizliliğinizi kaybettiğinizde, geri almak çok zordur.
İnternet öyle bir yer ki, cebinde ne kadar para var onu bile görüyorlar artık.
Bugün benim Gmail tasarımı değişti ve gelen banka ekstrelerinin içeriklerini kontrol etmeye başladılar.