Üniversitede temel bilimlerden birini okursan, hatta temel bilim okumasan bile Astronomi kulüpleri oluyor. Onlara katılırsın o şekilde o tarz imkanlardan faydalanabilirsin teleskop gibi. Ben fizik okuyorum seçmeli dersi Astronomi aldım onda da gözlemlere katılırsak ek puan falan veriyorlar . İlla astronomi okumana gerek yok yani.
Skyview aşırı detaylı ve çok mükemmel bir uygulama. Yaklaşık 1 yıldır çok fazla kez kullandım. Işık haritası bir defa bakıp kapatılacak bir uygulama. Mutlaka kullanın. Hatta ben premium üyelik aldım. Daha doğrusu paralı olan uygulamayı satın aldım. 8 TL gibi bir rakam zaten. Para değil zaten.
Ankara'da yaşıyorsanız gözlem yapabileceğiniz halka açık Kreiken rasathanesi var, diğer birçok büyükşehirlerde de gözlem evleri var, halk günleri düzenleniyor etkinlik takvimlerine bakıp sizde deneyimleyebilirsiniz.
Ankara'da yaşıyorsanız gözlem yapabileceğiniz halka açık Kreiken rasathanesi var, diğer birçok büyükşehirlerde de gözlem evleri var, halk günleri düzenleniyor etkinlik takvimlerine bakıp sizde deneyimleyebilirsiniz.