Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba arkadaşlar bugün sizinle bu konuyu tartışmak istiyorum. Televizyon reklamcılığı.

Biliyorsunuz ki televizyon reklamcılığı uzun zamandan beri olan bir şeydir. Genellikle ürün tanıtımı ve kurgu sayesinde reklamcılık bam başka bir şey olmuştur.

Ama şimdi reklamlara bakılınca bana saçma geliyor. Neden mi? Tamam size şunu anlatayım. 30 yaşındaki gençlerin hala 90 lardaki Amerikalılar gibi Yo Dostum bu çok böyle bunu dene gibi klişe repliklerle daha çok izlenmez hale geliyor. Hatta onu geçtim bir ıslak mendil için dans edenleri görmek? En saçması bu sanırım. Veya bir kredi kartı şirketi? Gençler sadece bankadan gelen 1 lira için seviniyorlar gibi duruyor. Yani saçma sapan ürünler için resmen kıyameti kopartıyorlar ve sizi bilmem ama bu çok saçma geliyor. Birde üstüne çok minimal bir tasarıma sahip olmaları daha da itici yapıyor gözümde.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Yapay zekalı reklam yapıyorlar şimdi de.
Bir kaç kere denk gelmiştim. Bunun kadar rezalet bir şey yok. Bence bu konuda bir şey yapılmalı. Her ne kadar yapay zeka günlük işlerimizi kolaylaştırsa da bence bir sınırı olmalı. Mesela Fiverr'dan nefret ediyorum bu konuda. Yapay zeka hizmetlerini barındırdığından ve umursamadığından diğer el yapımı işlerini.

Bir kaç kere denk gelmiştim. Bunun kadar rezalet bir şey yok. Bence bu konuda bir şey yapılmalı. Her ne kadar yapay zeka günlük işlerimizi kolaylaştırsa da bence bir sınırı olmalı. Mesela Fiverr'dan nefret ediyorum bu konuda. Yapay zeka hizmetlerini barındırdığından ve umursamadığından diğer el yapımı işlerini.
Gerçekten ve bunların reklam için nasıl onay aldıklarını bile bilmiyorum sanırsam yasak değil ama yasak olmalı.

Absürt şeyler daha akılda kalıcıdır. Bakın, hala bu reklamları hatırlıyorsunuz ya da daha büyük bir örnek vereyim hala Tanzanyalı Ökkeş'i hatırlıyoruz.

Televizyon kitlesinin çoğunluğunun Z kuşağından daha büyük olduğunu düşünüyorum, o yüzden genç tasviri yapıldığında onlara hitap etmesi de doğal gibi.

Dolaylı yoldan amaçlarına ulaşıyorlar, bahsi geçen dolaylı yol da aşırı uyarıcı şeyler koymak. Islak mendil için dans eden insanlar buradan geliyor.

Şu tarz bir şey mesela günümüzde çıksa imkansız aklınızda kalması. Belki o kadar uyarıcının arasında fazla yalın durması akılda bırakabilir ama yine de fazla riskli.

Son düzenleme:
Gerçekten ve bunların reklam için nasıl onay aldıklarını bile bilmiyorum sanırsam yasak değil ama yasak olmalı.
İnsanlar tembelleşiyor. Ben şahsen artık bir baba kedinin insan gibi iki ayakta durup kızını pilotu zehirleyip uçağı ele geçirmesini ve tam ikiz kulelere çarparken babasının süper kahraman olup kızını kurtarmasını izlemekten yoruldum. (ortalama bir yapay zeka videosu)

Absürt şeyler daha akılda kalıcıdır. Bakın, hala bu reklamları hatırlıyorsunuz, ya da daha büyük bir örnek vereyim hala Tanzanyalı Ökkeş'i hatırlıyoruz.

Televizyon kitlesinin çoğunluğunun Z kuşağından daha büyük olduğunu düşünüyorum, o yüzden genç tasviri yapıldığında onlara hitap etmesi de doğal gibi.

Dolaylı yoldan amaçlarına ulaşıyorlar, bahsi geçen dolaylı yol da aşırı uyarıcı şeyler koymak. Islak mendil için dans eden insanlar buradan geliyor.

Şu tarz bir şey mesela günümüzde çıksa imkansız aklınızda kalması. Belki o kadar uyarıcının arasında fazla yalın durması akılda bırakabilir ama yine de fazla riskli.

Şahsen o akılda kalıcılıktan ziyade bu çabucak unutulur gibi geliyor. Bir reklamın ömrü 3 haftadır ama eğer şirket iyi ise birkaç ay daha gidebilir.