5707

Başarılı
Makaleler
4
Laptop ile karşılaştırınca renkleri kötü geliyor, hangi ayarları yapabilirim? Vestel Smart TV kullanıyorum ama hangi Vestel Smart TV hatırlamıyorum. 1080p. Laptop ekranı daha iyi olduğu için normal. Yine de ayarlarıyla ne kadar oynayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaz ayarlarından keyfine göre ayarla, hazır modlar vardır zaten.
Renk şiddeti ve parlaklık için de farklı ayarlar da varsa ayar çekersin.

Hazır modları beğenemedim, RGB öneriniz var mı? Örneğin Techolay mavisi çok koyu. Bazı renkler çok açık. Techolay mavisi derken üstteki barın rengi.

Laptop ile karşılaştırınca renkleri kötü geliyor, hangi ayarları yapabilirim? Vestel Smart TV kullanıyorum ama hangi Vestel Smart TV hatırlamıyorum. 1080p. Laptop ekranı daha iyi olduğu için normal. Yine de ayarlarıyla ne kadar oynayabilirim?
Ekran paneliyle alakası olmasın?

TV ayarlamak zordur ayar azdır. Olanlar da pek işe yaramaz anca güncel pahalı olan akıllı TV'lerde geniş ayarlama var bildiğim kadarıyla panelleri iyi ama onların da. OLED falan akıyor ayara bile lüzum kalmıyor. TV'nin kendi ayarında şunları bir dene.

Brightness'i çok az kısıp Kontrastı da aynı oranda azıcık artır. Doygunluk ayarı olacak onu eğer TV'den bulamazsan bağladığın bilgisayarın driver kontrol panelinden yine biraz artır. Ama TV'nin kendisinde varsa doygunluk (ton ayarı) daha iyi olur sonucu yaz.

Ekran paneliyle alakası olmasın?

Ben de öyle tahmin ediyorum eski TV yeni TV alana kadar ne yapabilirim diye sormak istedim.

TV ayarlamak zordur ayar azdır. Olanlar da pek işe yaramaz anca güncel pahalı olan akıllı TV'lerde geniş ayarlama var bildiğim kadarıyla panelleri iyi ama onların da. OLED falan akıyor ayara bile lüzum kalmıyor. TV'nin kendi ayarında şunları bir dene.

Brightness'i çok az kısıp kontrastı da aynı oranda azıcık artır. Doygunluk ayarı olacak onu eğer TV'den bulamazsan bağladığın bilgisayarın driver kontrol panelinden yine biraz artır. Ama TV'nin kendisinde varsa doygunluk (ton ayarı) daha iyi olur sonucu yaz.

TV'yi açınca bakacağım teşekkür ederim. OLED falan gerekmiyor güncel TV olduktan sonra renkler daha iyi OLED kadar değil yine de.