Açıklama yapılmış: En sık yapılan hatalardan biri. Bunun yanı sıra mesela ek olan "-ki" ve bağlaç olan "ki" konusunda da hatalar oluyor ("illaki", "oysaki" vb. istisnalar hariç). Yazım yanlışları hakkında burada buna benzer bir rehber oluşturmaya yeltenmiştim ancak tam yetkin olmadığım bir konu olunca böylesine önemli bir konu hakkında kendimi, diğer arkadaşlarımızı bilgilendirmeye layık göremedim.
Bu hataların doğrularını sadece uyarı veya düzenleme bildirimi gibi yollarla öğrenmek, diğer üyelerin bihaber olmasına sebep oluyor olabilir. Önerime geleyim: Yönetim/moderasyon ekibince bir (veya birkaç) kapsamlı rehber hazırlanabilir.
(Technopat) Sosyal beni zamanında yazım kurallarını öğrenmeye ve bu kurallara uymaya o kadar teşvik etti ki anlatamam. Ara ara hatırlar ve tekrar tekrar içimden teşekkür ederim. Hâl böyle olunca önerdiğim rehber(ler)in oldukça faydalı olabileceğini düşünüyorum.
Bitişik, ayrı yazma olayını 12 yıl okulda, 3 yıldır forumlarda öğrenmeye çalışıyorum henüz öğrenme aşamasındayım böyle bir rehber gelirse sona gelirim galiba.
Foruma kayıt olurken bu kurallara uyulması gerektiğini kabul etmek zorundasınız. Seve seve o dilekçe gibi yazıyı yazmak zorundasın. Başka şansın yok canım.
Kendiniz de kabul ediyorsunuz anlaşılmayabilme ihtimalini: Okuyucu, birkaç kere okumak zorunda kalabiliyor.
Okuduğunu anlamamanın da ötesinde, bir haftalığına hiçbir yazım hatasına dokunulmasa bile su üstüne çıkar aslında sorunlar. En basitinden görüntü kirliliği. Hayır, bir de mesela direkt asıl aktarılmak istenen anlam aktarılmayabilir. Her türlü sıkıntı.
Kendiniz de kabul ediyorsunuz anlaşılmayabilme ihtimalini: Okuyucu, birkaç kere okumak zorunda kalabiliyor.
Okuduğunu anlamak da değil asıl olay. Bir haftalığına hiçbir yazım hatasına dokunulmasa bile su üstüne çıkar aslında sorunlar, en basitinden görüntü kirliliği. Hayır, bir de mesela direkt asıl aktarılmak istenen anlam aktarılmayabilir. Her türlü sıkıntı.
Ben forum kurallarından dolayı imla kurallarına uyuyor değilim.
6. sınıfta imla kurallarıyla tanıştım.
Oyun içi yazışmalarda, mesajlaşmalarımda bile imla kurallarına uyuyorum. Huy ve alışkanlık olmuş bende.
Bir kural varsa ona uymak zorundasınız, eğer karşı çıkarsanız doğal olarak ceza verilir. Ben de tıpkı sizin gibi büyük harf ile başlayıp nokta ile bitiriyorum. Bu forumda sağ olsun moderasyon bir hata olduğunda direkt ceza vermek yerine öncelikli olarak kendileri düzeltiyorlar. Technopat'ta 110+ cezam vardı bunların 30-35 tanesi yazım yanlışı kaynaklı diyebilirim. Özellikle bilgi paylaşılan yerlerde okunurluğun yüksek olması bakımından dilekçe gibi yazmalısınız.
Böyle saçmalıklarla da ilgilenmiyorum. Kimsenin haddi değil bu forumda bana ceza vermek.
Cezadan kastın bu forumda bir üyenin yazı yazmasını engellemek
Bir diğer yazımda da imla kurallarına neden dikkat ettiğimi söyledim.
Böyle saçmalıklarla da ilgilenmiyorum. Kimsenin haddi değil bu forumda bana ceza vermek.
Cezadan kastın bu forumda bir üyenin yazı yazmasını engellemek
Bir diğer yazımda da imla kurallarına neden dikkat ettiğimi söyledim.
Düşüncenize karışmak benim haddim olmayan bir şey lakin forumlar ile yeni tanıştınızı düşünüyorum. (En azından kuralları olan forumlar ile.) İlgilenseniz de ilgilenmesiniz de bir hata yaptığınızda uyarı yemeye alışmalısınız.