Temu'dan Gürcistan kimliği ile alışveriş yapılabilir mi?

Lotus

Tanınmış Üye
Selam, ben şimdi Gürcistan vatandaşıyım. T.C. Kimlikle alışveriş yaptım ama belli bir fiyat sınırı var ve teknolojik bir şey alamıyormuşum. 3-5 ihtiyaç aldım oradan, geldi sağ salim. Şimdi merak ettiğim bir husus var, ben gürcü kimliğimle alışveriş yapabilir mıyım? İstediğim gelir mı? Malum bu mevzu sanırım sadece Türk vatandaşlarına getirilmiş?

Selam, ben şimdi Gürcistan vatandaşıyım. T.C. Kimlikle alışveriş yaptım ama belli bir fiyat sınırı var ve teknolojik bir şey alamıyormuşum. 3-5 ihtiyaç aldım oradan, geldi sağ salim. Şimdi merak ettiğim bir husus var, ben gürcü kimliğimle alışveriş yapabilir mıyım? İstediğim gelir mı? Malum bu mevzu sanırım sadece Türk vatandaşlarına getirilmiş?
Gürcistan kimliğiyle alışveriş yapmanız mümkün olabilir, ancak Türk vatandaşlarına uygulanan yasaklar ve sınırlar farklı olabilir. En doğru bilgi için gümrük ya da vergi dairesi ile iletişime geçmeniz iyi olur.

Türkiye sınırları içerisinde bulunduğun için hangi ülkenin vatandaşı olduğun fark etmeksizin Türkiye kanunları geçerli olur. €30 sınırına takılırsın her türlü yani.

Bu işler yasalara göre olduğu için sorun yaşayabilirsiniz.

Türkiye’de oturuyorsun, Türkiye’ye sipariş ediyorsun. Benim tahminim Türk gümrük yasaları geçerli olur. Yabancı turistler gelirken gümrükte aynı limitlere takılıyorlar.

Geri
Yukarı Alt