Tenten’in Maceraları (2011) animasyonu neden az biliniyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ratchet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 119
  • Etiketler Etiketler
    var

Ratchet

Yetkin
Tenten’in Maceraları 2011’de yayınlanmış aşırı kaliteli bir animasyon. Ama kimsenin bu animasyon hakkında konuştuğunu hiç görmedim. Var mı aranızda bilen? 15 yıllık animasyonun günümüzdeki animasyonlara fark atmasına rağmen bilinmemesi garibime geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:

Motion capture tekniğinin en ağır bastığı animasyonlardandır kendisi. Devamı gelecek diye biliyorum ama tutmaması genel olarak biraz yetişkinlere hitap eden bir tarzı olmasından kaynaklı muhtemelen.

Motion capture tekniğinin en ağır bastığı animasyonlardandır kendisi. Devamı gelecek diye biliyorum ama tutmaması genel olarak biraz yetişkinlere hitap eden bir tarzı olmasından kaynaklı muhtemelen.

Askıda kalmış bir proje diye biliyorum ben. Gelmesini çok isterim.Küçükken onları gerçek insan sanıyordum

O animasyon bana göre çok iyiydi ve annem ile bunu çok severdik. O zamanın grafiği çığır açıcıydı, şu an izlesek bu nasıl grafik arkadaş derdik o zamanlarda hangi GPU kullanmışlar diye sorguluyor. Maalesef animasyonlar son zamanlarda az emek gibi basit kalıyorlar sanki biraz daha uğraşmak istemiyorlar. Teknoloji gelişse de insanlar az emek uğraşıyorlar. Sadece animasyonlarda değil filmlerde ve video oyunlarda öyle eskiden oyunlarda grafik yanı sıra fizik motorlarında geliştiriyordu baya gerçekçiye gidiyordu. Film konusunda eski CGI filmler baya iyiydi şimdi Hint diziler gibi CGI'ları basitleştirdiler.

Grafikleri bence hala çok iyi.

Merak amacıyla GPU ve VFX konusunda NVIDIA GPU olduğunu ama modelini bulamadım, açıklanamamışlar galiba

Weta ve NVIDIA, eskiden PantaRay adında ray tracing motoru geliştirmek için iş birliğine başlamıştı. Bu araç, Weta'nın render hattında NVIDIA profesyonel GPU'larını kullanarak görüntü tabanlı aydınlatmanın hızlı ve dinamik olarak yeniden hesaplanmasını sağlıyor.
Bu motor özellikle Avatar (2009) ve sonrasında The Adventures of Tintin (2011) gibi filmlerde kullanılmıştır.

VFX araçları ise:
Autodesk Maya VFX
Autodesk MotionBuilder
Autodesk Mudbox

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…