Termal macun önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan emilbreivik
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 152

emilbreivik

Uzman
Az önce Segotep FZ6 Pro hava soğutucu aldım ve yanında ekstradan kaliteli macun almak iyi olur diye düşündüm. Çünkü soğutucunun kendi içinden çıkan macun söylenenlere göre standart kalitede bir macun. Montaj videolarını da izlediğimde zaten TF7 gibi macunlarla arasında ciddi akışkanlık farkı var. İçinden çıkan macunu yine bir süre kullanırım fakat sonrası için düzgün ama pahalı olmayan bir macun almak istiyorum yine de.

330-340 TL civarında 2 gr TF7 var. Amazon müşteri temsilcisi de Thermal Grizzly Kryonaut önerdi ama onun da 1 gr fiyatı 600 TL'den başlıyor. Sizin önerdiğiniz bunlardan hangisi veya farklı bir macun var mı?

TF7 alınır. MX-6 da güzeldir fakat biraz fazla katı. Kryonaut da uyguna bulursanız alabilirsiniz.
Bana işlemcini söyle sana hangisini tercih etmen gerektiğini söyleyeyim.

TF7 alıp sürdüm, Segotep FZ6 Pro'yu da dediğim gibi aldım ve zor da olsa bir şekilde taktım. Sıcaklık değerleri baya bir düştü. Stok fanı kaldırınca zaten termal macunun kupkuru olduğunu ve çok çok az, ince şekilde sürüldüğünü gördüm.

Ayrıyeten aldığım TF7 macununu da komple sıktım işlemcinin üstüne.

Stok Fan + Markasını bilmediğim macun : Boştayken 55-60 derece civarlarında.
Segotep FZ6 Pro + TF7 : Boştayken 33-36 derece civarlarında.

Şu anda tek sorun soğutucunun ARGB ışıklarının yanmaması. Onu da anakartım desteklemiyormuş, soğutucuyu takarken fark ettim. Dönerken ışıklı mışıklı olsa fena olmazdı aslında.

@Michael MYERS Hocam size son bir şey sormak istiyorum. Şimdi bu benim anakartta ARGB desteği olmadığı için ışıklar yanmıyordu ya hani, işte onun yanması için Google ai sata ARGB kontrolcüsü alman lazım gibisinden bir şeyler alman lazım dedi de tam olarak ne almam lazım? Öneriniz var mı, bir de bu denilen şeyi alıp sisteme takarsam sorun yaşar mıyım?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…