Termal macun sonrası ısı değerlerinde yükselme

Prime95 ile sağladığım anlık testte ısı değerlerim bu şekilde, macunu iyice işlemciye yaydım ve sıvı soğutucunun blokuna sürmedim sonrasında sıvı soğutucunun montajını yaparken vidaları çapraz bir şekilde hafif sıkıp hepsini taktıktan sonra aşırı olmayacak şekilde gerdim montajda sorun olduğunu düşünmüyorum ama sıcaklık değerleri de normal değil ne yapmam lazım?

Ekran görüntüsü 2025-03-09 170552.webp

Ekran görüntüsü 2025-03-09 165707.webp

Şu anki yapmış olduğum testte AIDA64 üzerinden baktığımda 88 de sıcaklık sabit kalıyor, baktığım bölüm AIDA64 üzerinden olan CPU kısmı.

Belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın termal macunu da 1-2 saat önce itopyadan aldım mağazasından Cool Master Cryofuze 5 modeli.

Fazla sürmüş olabilir misiniz? Yandan taşmış olabilir.

En kötü durumda soğutucuyu çıkarıp tekrardan macun sürmeniz gerek. Çin malı markasız macun da kullansanız bu değerleri vermemesi gerek.

Bu arada arka planda ekstradan bir uygulama vs. Çalışıyor mu? Görev Yöneticisi'nden kontrol edin iyi olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Prime95 ile sağladığım anlık testte sıcaklık değerlerim bu şekilde, macunu iyice işlemciye yaydım ve sıvı soğutucunun blokuna sürmedim sonrasında sıvı soğutucunun montajını yaparken vidaları çapraz bir şekilde hafif sıkıp hepsini taktıktan sonra aşırı olmayacak şekilde gerdim montajda sorun olduğunu düşünmüyorum ama sıcaklık değerleri de normal değil ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 131354

Eki Görüntüle 131355

Şu anki yapmış olduğum testte AIDA64 üzerinden baktığımda 88 de sıcaklık sabit kalıyor, baktığım bölüm AIDA64 üzerinden olan CPU kısmı.

Belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın termal macunu da 1-2 saat önce İtopya'dan aldım mağazasından cool Master Cryofuze 5 modeli.

Pardon tam okumamışım sıcaklık fazla normal değil.

Fazla sürmüş olabilir misiniz? Yandan taşmış olabilir.

En kötü durumda soğutucuyu çıkarıp tekrardan macun sürmeniz gerek. Çin malı markasız macun da kullansanız bu değerleri vermemesi gerek.
Sürme işlemini nasıl yapayım ve ne kadar sıkayım? Ben açıkçası ortasına biraz sürdükten sonra spatula yardımı ile dağıttım işlemcinin etrafına.

Sürme işlemini nasıl yapayım ve ne kadar sıkayım? Ben açıkçası ortasına biraz sürdükten sonra spatula yardımı ile dağıttım işlemcinin etrafına.
Bir nohut tanesi kadar sık ve spatula ile güzelce yedir. İşlemde hata yok gibi gözüküyor. Kullandığınız markayı hiç denemedim ama MX-4 dışına çıkmam macun konusunda. Kalite farkı da etki etmiş olabilir.

Nohut tanesi kadar hatta daha da az sıkın. YouTube'da bununla ilgili rehberlere bakarak fikir edinebilirsiniz en azından boyut için.

İşlemcinin etrafına dağıtmak aslında mantıklı fakat çok sürülmüşse (kalın bir tabaka oluşmuşsa) tam tersi etki yapabilir. İşlemci etrafına dağıtılacaksa cok ince bir tabaka olmalı. Ha bence aşırı da gerek yok, zaten soğutucu blok işlemciye gerekli baskıyı uygulayıp macunu dağıtıyor işlemci etrafına.

Nohut tanesi kadar hatta daha da az sıkın. YouTube'da bununla ilgili rehberlere bakarak fikir edinebilirsiniz en azından boyut için.

İşlemcinin etrafına dağıtmak aslında mantıklı fakat çok sürülmüşse (kalın bir tabaka oluşmuşsa) tam tersi etki yapabilir. İşlemci etrafına dağıtılacaksa cok ince bir tabaka olmalı. Ha bence aşırı da gerek yok, zaten soğutucu blok işlemciye gerekli baskıyı uygulayıp macunu dağıtıyor işlemci etrafına.

Sadece ortasına sıkıp bırakıp doğrudan sıvı soğutucuyu montelesem olur mu hocam? Şu an için bu şekilde duruyor en azından görsel de CPU kablosu ve yanlış takılıp takılmadığı anlaşılır mı bilmiyorum ama atmak istedim.

IMG_0837.webp

Sadece ortasına sıkıp bırakıp doğrudan sıvı soğutucuyu montelesem olur mu hocam? Şu an için bu şekilde duruyor en azından görsel de CPU kablosu ve yanlış takılıp takılmadığı anlaşılır mı bilmiyorum ama atmak istedim.

Eki Görüntüle 131360
Dediginiz gibi görselden çok anlaşılmıyor ama bi' deneyin zararı olmaz.

Ayrıca sıvı sogutma da düzgün çalışıyor mu onu da kontrol edin isterseniz.

Radyatör nerede? Sıvı soğutmanın fanlarını boşa takmışsınız. Üstte 240mm sıvı soğutma için yeterli alan var oraya neden takmıyorsunuz? Ve termal macun olarak ne kullandınız?

Radyatör nerede? Sıvı soğutmanın fanlarını boşa takmışsınız. Üstte 240mm sıvı soğutma için yeterli alan var oraya neden takmıyorsunuz? Ve termal macun olarak ne kullandınız?
Sistemi hazır olarak Gaming.Gen.TR'den almıştım 2.5 3 senedir dokunmadım bile, sadece termal macun değiştireyim dedim üstadım başıma gelmeyen kalmadı onu da yaparsam iyice sistemi bozacağız herhalde.

Termal macunu işlemcinin ortasına az bir şey sıkıp sıvı soğutucu ile bastırarak montajını tamamladım, birazdan test edip paylaşıyorum sıcaklık değerlerini yine.

Anlık Prime95 testi 2.olan testi seçtim.

dddddd.webp

Geri
Yukarı Alt