Termal macun vs termal pad

everyone.exe

Çalışkan
Yer
anime portal
Selam dostlar,
Birkaç gündür araştırmaktan kafayı yeme noktasına geldim. Laptopumda MX-4 vardı ama klasik “pump-out” sorunu yaşadım. Şu an işlemci %80’e kadar kendini kısıyor sadece ısınmamak için. Durum vahim yani...

Araştırmaya başladım, ilk karşıma termal ped önerileri çıktı. Sonra detaylara indikçe önüme Honeywell PTM7950 çıktı. Biraz daha kazdım, bu sefer de Gelid GP-Extreme önerileri geldi. Arada kaldım.

PTM7950'in avantajı, ısındıkça akışkanlaşıp yüzeye daha iyi yayılması ve zamanla macun gibi bozulmaması.
GP-Extreme ise piyasada baya sevilen, güvenilir bir termal pad ve kullanıcıları memnun.

Benim önceliğim:

Uzun vadede pump-out sorunu olmasın

İyi bir soğutma sağlasın

İşlemci ve GPU’ya ikisi de uygulanabilsin

Isı 80 derecenin üstüne çıkmasın

İşçilik biraz sıkıntı olabilir, evde kendim yapacağım. Hangisine yönelmeliyim sizce?
Yorumlarınızı, tecrübelerinizi bekliyorum.

Termal Pad uygula Termal macundaki gibi taşırma riski yok.

Ped de alınabilir benim onerım TF4 veya TF7 olabilir kıvamı yoğun pump out riski yok ya da Kryonaut.

Eğer cihazınız dik durmuyorsa ve aşırı akışkan bir macun kullanmıyorsanız taşmanın sebebi fazla miktarda macun kullanmaktır. Sırf bu sebepten ötürü termal pede yönelmeye gerek yok.

Termal pad uygula termal macundaki gibi taşırma riski yok.

Bende öyle düşünüyorum ama hangi marka alacağım bilmiyorum konuda belirttiğim 2 Ped'e bir bakar mısınız eğer bilgiliyseniz.

Ped de alınabilir benim onerım TF4 veya TF7 olabilir kıvamı yoğun pump out riski yok ya da Kryonaut.

Onlarda pump out yapıyor

Eğer cihazınız dik durmuyorsa ve aşırı akışkan bir macun kullanmıyorsanız taşmanın sebebi fazla miktarda macun kullanmaktır. Sırf bu sebepten ötürü termal pede yönelmeye gerek yok.

Her an her şey olabilir ped düşünüyorum.

Bende öyle düşünüyorum ama hangi marka alacağım bilmiyorum konuda belirttiğim 2 Ped'e bir bakar mısınız eğer bilgiliyseniz.

Onlarda pump out yapıyor

Alabiliyorsan PTM7950 al en iyisi o.

Onlarda pump out yapıyor

Kryonaut kullanıyorum pump out yasamadım. Düzgün sürme ile alakalı olabilir.

Alacağın pedin termal iletkenliğini kontrol etmeyi unutma. Taşmayı önlemeye çalışırken performanstan kayıp verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…