Termius | Güçlü ve Kolay SSH istemcisi

Makaleler
7

Termius, sistem yöneticileri ve ağ mühendisleri için en güçlü ve kullanımı kolay SSH istemcisidir.​

Özellikler
  • Cross-Platform Desteği: Termius, Windows, macOS, Linux, iOS ve Android'de çalışır.
  • Güvenli Senkronizasyon: Aygıtlar arasında SSH/SSL anahtarlarını (şifreler dahil), bağlantı geçmişini ve komut geçmişinizi senkronize edin.
  • SSH, Mosh ve Telnet Desteği: Farklı protokollerle güvenli bağlantılar oluşturun.
  • Terminal Grupları: Birden fazla terminali gruplandırın ve yönetin.
  • Otomatik Tamamlama: Komutları hızlı ve doğru bir şekilde tamamlayın.
  • SFTP ile Entegre Dosya Yöneticisi: Dosyaları kolayca yönetin ve aktarın.
  • Özelleştirilebilir Temalar: Terminalinizin görünümünü kişiselleştirin.
  • Özel SSH Anahtarları ve Ajan Yöneticisi: Güvenli bağlantılar için anahtarları yönetin.
  • Takvim ile Otomatik Komutlar: Planlanmış görevleri ve komutları çalıştırın. (Cron tarzı)
  • Parola ve İki Faktörlü Kimlik Doğrulama: Güvenliği artırmak için ek doğrulama yöntemleri.
  • IP/DNS Geçmişi: Önceki bağlantılarınızın geçmişini görüntüleyin.
  • Özelleştirilebilir Kısayollar: Terminal iş akışınızı hızlandırmak için kısayolları özelleştirin.
  • SSH ile Tünel Açma: Güvenli bir şekilde veri aktarımı ve bağlantı kurma.

Ben Pro kullanıyorum. Macbook & App Store üzerinden satın aldığım için oranın fiyatlandırması geçerli oldu sanırım halen aylık 24.99 TL gibi bir şey ödüyorum. Tüm aygıtlarımda SSH bağlantılarım kayıtlı ve kolayca erişebiliyorum. Eskiden Terminal'den bazı kabuk (shell) betikleriyle (script) bağlantı yaparken şimdi Termius işimi çok kolaylaştırıyor.

İndirmek için:

Techolay'dan Windows sürümünü indirin:

Ne güzel. Ancak aklıma bir soru geldi. Neden ekstradan Terminal kurulmasına ihtiyacımız var? Mesela ben KDE Plasma ile gelen Konsole ile memmunum.

Ne güzel. Ancak aklıma bir soru geldi. Neden ekstradan Terminal kurulmasına ihtiyacımız var? Mesela ben KDE Plasma ile gelen Konsole ile memmunum.
Konsole'da kopyala yapıştır yaparken bile sorun oluyor. Sekme desteği çok kötü ve native değil. Tema ve font desteği de öyle.

İfadeler: 29
Konsole'da kopyala yapıştır yaparken bile sorun oluyor. Sekme desteği çok kötü ve native değil. Tema ve font desteği de öyle.
Ctrl+Shift+C ve Ctrl+Shift+V yapınca sorun olmuyor. Sekme desteği ne anlamda kötü? Native olmaması ne anlama geliyor?

Ctrl+Shift+C ve Ctrl+Shift+V yapınca sorun olmuyor. Sekme desteği ne anlamda kötü? Native olmaması ne anlama geliyor?
Kopyala yapıştır yapmak bana çok hantal gelmişti daha modern görünümlü bir terminal istemiştim. Sekme desteği getirmek için ekstra uğraş gerekiyordu. Yani altlara sağa sola düzgünce bölünebilen sekmeler. Tabby ilaç gibi gelmişti bundan dolayı. Yani Linux'u ilk kurunca Windows'da da kullandığım Tabby'i yükleyesim geliyor Konsole çok kötü gözüküyor gözüme. Şu an bu farklıysa ve siz istediğiniz gibi kullanabiliyorsanız güzel

Neden ekstradan Terminal kurulmasına ihtiyacımız var?
Bu arada bu Terminal değil.
Sabahtan beri şu konudayız zannediyordum...

Bu SSH istemcisi. SSH sunucularına bağlanıp bunları yönetmek için

Tile desteği 5 yıldan uzun süredir var. Ben plasma kullanmayı çok sevmediğimden normalde Konsole ile pek işim olmuyor ama;

Kısa yol atamaları var.
Tiling desteğine dair görsel (kısa yolları bilmediğim ve özelleştirmediğim için butonları kullanıyorum);

Bu arada bu Terminal değil.
Sabahtan beri şu konudayız zannediyordum...
Konuyu çok dışarı taşırmayayım bende. Rica edelim moderatörlerden bunu Tabby'ye taşısınlar.

Yuh SSH için aylık abonelik ha.

Hey gidi hey. Putty'cilerden kim var forumda

İşte Putty çok eski kalıyor. Tüm aygıtlarda senkronize SSH için ben gözden çıkarabiliyorum bu parayı. Zaten iki ekmek parası falan yapıyor.

Eki Görüntüle 59948

Putty açık kaynak olunca bir çok fork'u ve geliştirilmişi çıkmıştı.

Ama benim zamanında asıl kullandığım SecureCRT idi.

O da mı bitmiş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…