Arkadaşlar merhaba.
The Boys dizisi hakkında düşüncelerimi sizlerle paylaşmak istedim. Bu dizi, bir insanın süper güç kazanınca ne kadar sapıttığını gösteriyor.
Dizinin temel konsepti de Buthcer adlı normal bir insanın, Superman vari bir karakter olan Yurtsever'i öldürmeye çalışmasıdır. Çünkü Yurtsever adlı babası belirsiz şahıs, öyle adi, şerefsiz biri ki, Buthcer ve diğerlerine neler neler yapıyor. Ayrıca Butcher'ın diğer bir amacı da Super insanların yok olmasını sağlamaktır.
Bu dizideki Yurtsever karakteri, aslında çok ama çok korkutucu. İzlerken, hal ve hareketlerinden aşırı korkuyorum yani. Tüylerim diken. Çünkü durdurulmuyor ve her pisliği karşısındakine yapıyor. Değişik takıntıları da var. Gerçekten o duyguyu hissediyorum ve geriliyorum izlerken.
Dizinin esas oğlanı Buthcer, evet iyi güzel ve mentalite olarak sağlam bir yapıda ama Yurtsever karakteri kadar ön planda olduğunu düşünmüyorum.
Arkadaşlar bu arada belki Yurtsever başrol olabilir
. Kusura bakmayın orasından emin değilim tam. Belki Hughie de olabilir lakin filmde gerçekten Yurtsever'in ağırlığı daha çok.
Dizinin eksi yanları da bence kan efekti, insanın parçalanması falan o kadar yapmacıki ve bir o kadar da iğrenç duruyor ki hiç sevemedim bu kısmını yani. Daha inandırıcı olabilirdi. Diziden çok soğuttu bu kısımlar.
Genel olarak beğendim diziyi. Normalde ben her sezonun 8 bölümden fazla olmasını isterim açıkçası. Çünkü az bir şey anlatırlar ve hızlı çekip geçerler ama bu dizi de karakterlerin o kadar da önemi yok ve yeterli derecede istediğimiz ya da istenilen/ön planda olan karaktlerin ve olayların hakkında lore veriyorlar.
Okuduğunuz için teşekkür ettim.