The MarkC Mouse Fix nedir?

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,

MarkC Mouse Fix kullanmamı tavsiye edenler oldu. Windows üzerinde işaretçi hassasiyetini arttır butonunu kapalı kullanıyorum, yine de ivmelenme yapıyor. Diyorlar bu uygulama kayıt defterindeki mouse ayarını değiştiriyor ve eski ayara dönmek için de default reg dosyası var.

Forumda kullanan veya bilgiye sahip birileri var mıdır, tam olarak açıklayabilir mi? Bir etkisi olur mu olumlu veya olumsuz? Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum, detaylı bilgi daha iyi olur.

MarkC MouseFix, Windows’un mouse hızlandırmasını tamamen bypass ederek mouse hareketini 1:1 oranında sabitler. Sistem genelinde mouse acceleration açık olsa bile, pratikte bu hızlandırmayı tamamen etkisiz hâle getirir.

Bu fix, özellikle raw input desteği bulunmayan eski oyunlar için hazırlanmıştır. Nitekim Half-Life ve CS 1.6 döneminde, mouse hızlandırmasını kapatmak için sıkça
-noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd
başlatma komutlarını kullanırdık. Çünkü “işaretçi hassasiyetini artır” seçeneği kapalı olsa bile, oyun bunu arka planda fark ettirmeden yeniden etkinleştirebiliyordu.

MarkC MouseFix ise bu ayar etkin olsa dahi, mouse hareketinin gerçek 1:1 kalmasını sağlar ve tutarsız hızlandırmayı tamamen ortadan kaldırır.

Valorant oynuyorum RAW input açık zorunlu halde Windows hassasiyetini artır kapatsam ve açsamda oyun içinde etki ediyor bende şaşkınım bu konuya Riot olduğu için bazı şeyleri sorgulamıyorum artık kısaca kulanmamı tavsiye eder misiniz Windows 11 çalışıyor mu gerçi şu an Windows 10 kullanıyorum.

RAW ınput'un temel amacı, fare verisini Windows'un işaretçi katmanını tamamen bypass ederek doğrudan oyuna iletmektir. Bu sayede teoride Windows kaynaklı mouse ivmelenmesi ve eğrilerinden etkilenmemen gerekir. RAW ınput'un eksik/yarım uygulandığı oyunlarda, sistem tarafındaki mouse ayarları hâlâ dolaylı etkiler yaratabilir. Bu yüzden mouse acceleration kapalı olsa bile ek bir güvenlik katmanı olarak mousefix kullanmak şart. Hatta Windows XP de hâlâ CPL mousefix kullanıyorum Half-Life için

Valorant için tavsiye eder misiniz fark yaratır mı?

Valorant için tavsiye eder misiniz fark yaratır mı?

Bunu net şekilde anlamanın yolu kendin deneyip test etmek. Ben Valorant oynamadığım için bu özel durumda kesin bir şey söylemem doğru olmaz. Ayrıca mouse ayarları tamamen kişisel kullanım tarzına bağlıdır. Fareyi nasıl yönlendirdiğin, el–bilek alışkanlıkların ve zamanla oluşan kas hafızan, hangi ayarın sana doğru hissettireceğini doğrudan etkiler.

İlk deneyimim kötü oldu 3-4 maca toparladım daha keskin gibi düşündürücü tüm aim dağıtmaya değer mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…