Thermalright TF7 vs Thermal Grizzly Hydronaut

DarthGorsoy

Başarılı
Makaleler
19
Yer
TR
Arkadaşlar, Thermalright Peerless Assassin 140 sipariş verdim ve yanında TF7 geliyormuş. Şu anda AK400 ZDP takılı ve Hydronaut sürülü, bir kere daha sürmeye yetecektir diye düşünüyorum. Tekrar Hydronaut'u kullanayım mı yoksa yeni macunu mu süreyim?

@pawEn

Arkadaşlar, Thermalright Peerless Assassin 140 sipariş verdim ve yanında TF7 geliyormuş. Şu anda AK400 ZDP takılı ve Hydronaut sürülü, bir kere daha sürmeye yetecektir diye düşünüyorum. Tekrar Hydronaut'u kullanayım mı yoksa yeni macunu mu süreyim?

@pawEn
120 modelini kullanıyorum TF7 sürülü aşırı fark yaratmayacaktır karar sizin.

TF7'nin dağılması zor diyorlar, hocam bende Hydronaut'tan çıkan yayma zımbırtısı var. Ben yaymak yerine her zaman direkt soğutucuyu takıyorum.
İşlemcinin ortasına yeterli miktarda macunu sıktıktan sonra, soğutucuyu takarken uygulayacağınız basınç zaten macunu yayacaktır.

Son düzenleme:
Macun sürerken ve yenilerken kolaylık olsun diye bunu satın aldım ben de:

En son uyguladığım macun Noctua NT-H2, yoğun kıvamlı, fazla akışkan değil. O sebeple macun yaymak için yapılmış spatula ile iyice yaydım. İnternette macun sürme şekli ile ilgili üzerine cam bastırılarak yapılmış testler var. Videolarda gördüğüm nokta, çarpı vs. birçok yöntemde macun işlemci yüzeyine tam yayılmıyor. O kadar masraf ettiğin sıvı soğutma vs. yeteri kadar verimli kullanılmıyor haliyle. Masaüstü sistemlerde soğutma iyi ise buradaki verimlilik farkını hissetmeyiz. Sürme şekline göre olan verimlilik kaybını ilgili soğutmanın fanları ve pompaları biraz daha hızlı dönerek telafi ediyor zaten.

Son düzenleme:
Ben MX-6 ve Hydronaut'ta X, butun aralara da küçük noktalar seklinde sürüyordum. Çok guzel dağılıyor o şekilde. O zaman ben bunu kenara atayim, Hydronaut süreyim. Teşekkürler, spatula falan islerine alışık değilim :)

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt