Elimde olan geçmiş zaman 2012 yılları civarları almış olduğum Thermaltake Smart 750W, model: SP750P güç kaynağı konusunda bilgilerinize danışmak istiyorum.
İşlemci : i5 12600K 125 TDP Max TDP 150
Anakart: MSI MAG Z790 TOMAHAWK WIFI DDR4
RAM : Gskil Ripjaws V DDR4-4000MHZ 32GBx2 1.40v
Sormak istediğim konu, güç kaynağımda 4+4 tek 8 pin güç girişi kablo bulunmakta ancak Anakartımda çift CPU 8 pin güç besleme girişi bulunuyor. Power supply , bu belirtmiş olduğum işlemciyi ve anakartı tek 8 pin CPU girişiyle besleyebilir mi? Overclock yapmayacağım, stok şekilde çalışacak. Çift 8 pin konnektörlü güç kaynağı belki ileriki zamanlarda almayı düşünüyorum, eğer ki bu yeter, şimdilik sorun çıkmaz performansta vb. durumlara derseniz masraf etmek istemiyorum. Açıkcası tereddütte kaldım, bilgili arkadaşlara danışmak istedim bu konuda. Power supplyin de fotoğraflarını yüklüyorum, güç output specification kısmına da bakmanızı rica ederim.
Ekran kartı nedir? 12v kanalından yeterli güç geliyor ancak PSU eski olduğu için yeterli koruma standartlarına sahip olmayabilir bence kullanmadan önce ilk onları kontrol et.
Aynı modelin 650W olanını kullanıyorum. 2014 yılında almıştım. 10 yıldır sıfır sorun çalışıyor. Kullanabilirsiniz, çıktığı yıla göre kaliteli bir modeldi.
Düzgün PSU almanın avantajlarından birisi bu, evladiyelik kullanım.
Sormak istediğim konu, güç kaynağımda 4+4 tek 8 pin güç girişi kablo bulunmakta ancak Anakartımda çift CPU 8 pin güç besleme girişi bulunuyor. Power supply , bu belirtmiş olduğum işlemciyi ve anakartı tek 8 pin CPU girişiyle besleyebilir mi?
Ekran kartı nedir? 12v kanalından yeterli güç geliyor ancak PSU eski olduğu için yeterli koruma standartlarına sahip olmayabilir bence kullanmadan önce ilk onları kontrol et.
Bendeki 3070 ekran kartı 290 Watt çekiyor bildiğim kadarıyla. PSU'dan çok anlamıyorum koruma standartları konusunda bilgim yok, neyini kontrol edeceğim?
Tek 4+4 = 8 pinden sistemi besler diye düşünüyorum ama tereddütteyim işte. PSU'nün resimlerini paylaştım bakabilirseniz anlamıyorum ben bu elektronik kısımlardan.
Aynı modelin 650W olanını kullanıyorum. 2014 yılında almıştım. 10 yıldır sıfır sorun çalışıyor. Kullanabilirsiniz, çıktığı yıla göre kaliteli bir modeldi.
Düzgün PSU almanın avantajlarından birisi bu, evladiyelik kullanım.
Bendeki 3070 ekran kartı 290 Watt çekiyor bildiğim kadarıyla. PSU'dan çok anlamıyorum koruma standartları konusunda bilgim yok, neyini kontrol edeceğim?
Tek 4+4 = 8 pinden sistemi besler diye düşünüyorum ama tereddütteyim işte. PSU'nün resimlerini paylaştım bakabilirseniz anlamıyorum ben bu elektronik kısımlardan.