THH başvuru sonrası firma önerisi kabul edilmeli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan troken
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 217
  • Etiketler Etiketler
    oled thh

troken

Başarılı
Panel arızası nedeniyle MSI G274QPX model monitörüm için teknik olarak muadil bir ürün önerilmediğinden, Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurarak MAG 271QPX QD-OLED model monitörün ücretsiz olarak tarafıma temin edilmesini talep ettim.

Başvurumun üzerinden 27 gün geçtikten ve firmanın savunma süresi yaklaşmışken, dün mail yoluyla ilk olarak MSI 31.5 G321Q modeli tarafıma önerildi — kabul etmedim. Bugün ise bu kez MAG 271QP QD-OLED X24 modelini önerdiler.

Sizce bu modeli kabul etmeli miyim, yoksa Tüketici Hakem Heyeti kararını mı beklemeliyim? THH sürecinde kazanma ihtimalim sizce net mi? Yoksa riske girmeden bu teklifi kabul etmek daha mı mantıklı olur?

Kabul et bence IPS monitör verip OLED alacaksın değer kesinlikle.

Senin istediğin ürün 24 üretimi adamların teklif ettikleri 25 üretimi. Senin istediğinde daha fazla port ve 1 tane Type C girişi var. Teklif edilende 1 eksik DP portu 1 de Type C girişi yok. Koruma olarak da 25 üretimi daha iyi olması lazım. Birkaç tane daha denetim koyulmuş monitör yazılımında. Tercih senin daha iyisi önerilir mi bilmiyorum.

THH onayları biraz uzun süren sancılı süreçler bilirkişi raporu oluşturmaya çağırıldın mı?
Hayır çağırılmadımda bunlar savunmasını 1 ay içinde yapmak zorunda değiller mi? Ondan dolayı mail üzerinden iletişime geçip bu şekilde model önermeye başladılar.
Benim istediğim 360Hz 271QPX ilk olarak bu monitörü benden 25.099TL ücret isteyip tarafıma gönderilmesini söylemişlerdi bende THH başvurumu yaptım.

Değiller sen THH'ye gittiğinde mala bakmak için bilirkişi atıyorlar ona gidip gösteriyorsun. O belgeyi düzenliyor yaklaşık 6-7 ay süren bir süreç ondan sonra THH belgesinde ya para iadesi ya da ürünün birebir değişimi belgesi geliyor biraz uzun sürüyor yani. Mağaza da çalışıyorum THH süreçleri böyle yürüyor. 1Ay içinde savunma hiç denk geldiğim bir konu değil

Mal yok imha edildi.

Ben 240 olanına bakmışım. Sanmıyorum vereceklerini. Firmanın önerdiği adil bir öneri şu an. Firma doğru bir savunma yaparsa önerilen üründe karar kılınır. Senin istediğin ile eskiden aldığının arasında fark var firma da bunu gerekçe gösterir herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…