Faturada ne yazıyorsa o kadar iade alabilirsin. Enflasyon farkını ödemek zorunda değil maalesef. Bence başka model bir telefon bakın.
Hocam konuyu okumamışsınız, ben "değişim" talebi açtım hepsiburada.com a fakat hiçbir şekilde "irademi" almadan jet hızıyla para iadesi yaptılar. O zaman burada konu açmıştım insanlar bilmeden konuşuyor ve zarar veriyor, belki de art niyetli şöyle dediler; "böyle durumda para iadesi yapılır" bunu buradakiler söyledi. Şu an THH kararında sıfır alınmış bir ürün için aynen kanunda şunlar var;
A)tüketici ürünü iade edip parasını aynen alabilir b) tüketici ürün kusurluysa ürünü kusurlu olarak kabul edip kısmen para iadesi talep edebilir C) tüketici ürünün aynısı ile birebir değişimini talep edebilir.
Yani buradaki arkadaşların bir yerinden "salladığı" gibi bir durum yok! Fakat mahkemenin nasıl bir karar alacağı belli değil (zira mahkemeler sistemin bir parçası ve hepsiburada.com da sistemin bir parçası) ben her türlü karar alabileceğinden "güncel" fiyatı uyuşmazlık ücreti olarak belirttim yani sizin söylediğiniz enflasyon farkını ödemese bile ödediğim ücretle ile o dönemdeki güncel (%20 fark) ı dikkate alıp hepsiburada.com u %20 farkı tüketiciye öde diyebilirdi. (enflasyon farkını zaten ödemez o aklıma geldiği için ücreti güncel yaptım)
Mahkeme kesinlikle artniyetli ve sistemi besliyor, ben esasen değişim talep ettiğim için onu dikkate almış ve değişime karar vermiş fakat bu kez uyuşmazlık rakamı yerine ödediğim ücreti dikkate alması lazım ki (bu 4adet PDF şeklinde ek olarak gönderildi) onu dikkate almıyor (kasıt) uyuşmazlık bedelini öde, hepsiburada.com sana telefonun yenisini göndersin. 1.5 ay önce epey de telefonun fiyatı 10.700TL benim şu an ödemem gereken 10.999TL benim banka promosyonları hariç Hepsiburada'ya ödediğim 9.349TL şarj cihazı aldım 300TL, kılıf, ekran koruyucu vs 500TL ve tam olarak 500TL banka promosyonu vardı. Sadece banka promosyonunun çıksan 8.849TL yerine 10.999TL ödememi istiyor.
Arkadaşlar THH "çiftlik" gibi, rapörtör kadınla konuştum kararı istediğim gibi değiştirdi, yani bu kararları alanların "makarna" (alınmasınlar) yiyenlerden hiçbir farkı yok!
Adalet-hak-hukuk diye bir şey yok! Kesin olan bir şey var; eğer bir ürün garanti süresi içinde arızalandı ve siz dürüstsünüz, satıcı üründe sorun olduğunu kabul ediyor değiştirmiyor veya onarımını da yapamıyor ya da istemiyor ve bu THH'ye gittiğinde (bende karar 9 ayda çıktı) alacağınız para iadesi 9 ay önceki ödediğiniz miktardır.
Böyle bir adaletsizlik olamaz yani. Hadi diyelim bunu "12'den vurmak" gibi görmediniz, ürünü iade ettiniz ve satıcı paranızı ödemiyor (gaspçı
) bu THH'ye gittiğinde 8-9 ay sonra ödeyeceği para sizin 9 ay önce ödediğiniz miktar. "para kazanmanın kolay yolu" güler misin, ağlar mısın?