Çözüldü Thinkpad X250'de 3 tuş çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ali_ihsan21

Çalışkan
Bir, iki ve F3 tuşları çalışmamaya başladı, Acer marka dizüstümde tüm tuşları söküp altını alkollü kulak çöpüyle silmişliğim var ama bunun tuşları yerinden çıkmıyor sanırım. Biraz zorladım kırılacak gibi oldu ama çıkarma konusunda gönülsüzüm de çünkü bir temassızlık olduğunda en azında arada sırada bir kez çalışmazı gerekmez mi? Bu 3 tuş çalışmamaya başladığından bir kez dahi çalışmadılar.

Elektrik süpürgesi ile emdirme falan bir işe yaramadı. Aslında çok da özenli kullanırım. Kullanmadığım tüm zamanlar klavye üstünü örterim ama yaşadığım yer çok nemli ve bundan şüpheleniyorum. Yine de dediğim gibi bir kez dahi mi çalışmaz oksitlenmiş veya temassızlık olsa?

Çözüm
Hocam bazı tuşların çalışmama sebebi flex kablosundan bile olabiliyor. Lenovo laptopumda flex kablosu hasar gördükten sonra delete tuşu çalışmamaya başladı. Eğer sizi çok rahatsız etmiyorsa ellemeyin büyük ihtimalle klavye değişimi istiyor.
Hocam bazı tuşların çalışmama sebebi flex kablosundan bile olabiliyor. Lenovo laptopumda flex kablosu hasar gördükten sonra delete tuşu çalışmamaya başladı. Eğer sizi çok rahatsız etmiyorsa ellemeyin büyük ihtimalle klavye değişimi istiyor.

Çözüm
Kesinlikle katılıyorum, hem ekran klavyesi ile giriş mümkün ayrıca harici klavye var zaten.

Flex kablosu bu modelin kasasının çok esnek bir plastikten yapılmasından esnemiş olabilir, örneğin tek elle kaldırınca cihaz azıcık bükülünce reset atıyor her zaman iki kenarından tutmak gerekiyor, bir diğer ihtimal ise çok nemli bir yer olan Şile'deyim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt