Merhaba bu rehber de sizlere NTDEV tarafından hazırlanmış tiny11builder'ı kullanarak kendimiz nasıl tiny11'i hazırlarız onu anlatacağım. Sırasıyla işlemlere başlayalım.
Powershell'i yönetici olarak çalıştırın, ardından Set-ExecutionPolicy unrestricted komutunu çalıştırın. Bu komut, Powershell'de script çalıştırmak için gereklidir.
ISO dosyasına sağ tıklayın ve "Bağla" veya "Mount" butonuna basın. Ardından ISO dosyasını sisteminize bağlayacaktır, bağladığı konuma gidin ve sürücünün harfini alın. Örnek: "D"
Powershell'i bir daha yönetici olarak çalıştırın ve tiny11builder'ın dosya konumuna cd komutuyla gidin. Örnek: cd C:\Users\Administrator\Downloads\tiny11builder-main\tiny11builder-main
Ardından .\tiny11maker.ps1 veya .\tiny11Coremaker.ps1 komutuyla tiny11builder'ı çalıştırın, tiny11 ile tiny11core arasında ki fark rehberin sonunda yazmaktadır.
"Security warning" uyarısı verebilir, R tuşuna basarak geçin. Ardından "Do you want to continue?" diyecek burada da Y tuşuna basarak geçmeniz gerekiyor.
Şimdi sizden, Windows 11 imajının bağlanmış sürücüsünün harfini isteyecektir. 4. aşamada aldık zaten, benim için D bu. D yazarak enterlıyorum.
İşlemler başladığında hangi Windows edisyonunu yamalamak istediğinizi soracaktır. Ben Pro istediğim için 6 yazıp enterlıyorum, edisyon numaraları zaten çıktıda yazacaktır.
İşlem esnasında "Do you want to enable .NET 3.5?" diye sorabilir, bunu onaylamanızı öneririm Y diyerek. Tabii gereksiz buluyorsanız N diyip geçebilirsiniz.
Son olarak, işlem tamamlandığında Creation completed! Press any key to exit the script... yazısı çıkacaktır ve tiny11builder'ı kurduğumuz yerde tiny11.iso dosyası oluşacaktır.
Rehber buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkürler. Herhangi bir hata ile karşılaşırsanız yazabilirsiniz, ayrıca wim2esd işleminde sisteminiz kasabilir veya kaldıramayabilir. Onun için kendi hazırladığım Windows 11 Pro English Tiny11Core dosyasını aşağıya
koyuyorum. Ayrıca isterseniz yakında NTLite rehberi yapabilirim.
Xbox (Xbox Identity sağlayıcısı hala burada olmasına rağmen, bu nedenle sorunsuz bir şekilde yeniden yüklenmesi mümkün olmalıdır)
GetHelp
GetStarted
Office Hub
Solitaire
PeopleApp
PowerAutomate
ToDo
Alarms
Mail and Calendar
Feedback Hub
Maps
Sound Recorder
Your Phone
Media Player
QuickAssist
Internet Explorer
Tablet PC Math
Edge
OneDrive
tiny11core için:
Yukarıdakilerin hepsi +
Windows Component Store (WinSxS)
Windows Defender (sadece devre dışı, gerekirse tekrar etkinleştirilebilir)
Windows Update (Windows Update WinSxS olmadan zaten çalışmazdı, bu nedenle etkinleştirmek sistemi yalnızca güncellemeyi deneyeceği ancak olağanüstü bir şekilde başarısız olacağı bir duruma sokacaktır)