Tıp okunur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Shadoww
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 364
  • Etiketler Etiketler
    okunur mu
Hocam çok da ilerisini düşünmek pek doğru değil ama merak ettim. Tıp bittiği zaman sosyoloji, psikoloji, felsefe, ilahiyat gibi bölümlerden birisini okumaya zaman yeter mi?

Neden ekstra bölüm okumak istiyorsunuz ki tıp okuduktan sonra? Psikolojiye ilgiliyseniz psikiyatriye seçebilirsiniz uzmanlıkta. @mete01 hocamın dediği gibi tıp derya deniz. Onu sevmezsen öbürü var.

Hocam çok da ilerisini düşünmek pek doğru değil ama merak ettim. Tıp bittiği zaman sosyoloji, psikoloji, felsefe, ilahiyat gibi bölümlerden birisini okumaya zaman yeter mi?

Tabii ki. Bizim halk sağlığı hocamız bir yandan hukuk okuyordu. Kadın doğum hocamız da felsefe bitirmişti.

Neden ekstra bölüm okumak istiyorsunuz ki tıp okuduktan sonra? Pzikolojiye ilgiliyseniz psikiyatriye seçebilirsiniz uzmanlıkta. @mete01 hocamın dediği gibi tıp derya deniz. Onu sevmezsen öbürü var.

Aynen bu da var. Psikoloji okumak biraz saçma ama. Şöyle ki BDT eğitimleri oluyor. Onlara katılıp psikologlar gibi yapabiliyorsunuz. Bizim oradaki acilde çalışan pratisyen abi vardı. O bdt eğitimleri almıştı ve 2022 yılında seans başı 800 TL'ye hasta bakıyordu. Bayağı memnundu insanlar.

Tıp ve Diş kesinlikle okunur hocam bana göre en iyi 2 bölümdür önü her zaman açıktır. Hukuk bile boş geliyor bana.

Mühendislik bölümleri kötü mü?

Çok iyi bir üniversitede okumak lazım bence. Boğaziçi, İTÜ veya ODTÜ gibi. Ancak tıpta okuduğun yer fark etmez. Tus ve atamalarda okuduğun üniversitenin önemi yok. Önemli olan senin ne kadar çalıştığın.

Son düzenleme:
Ders olarak mühendisler tıpa göre daha mı çok çalışıyorlar?

Ders olarak mühendisler tıpa göre daha mı çok çalışıyorlar?

Ders konusunda mühendislik sayısal ağırlıklı tıp ise tamamen ezber ağırlıklı. Fazladan iki yıl ve tusu hesaba katarsak tıpçılar daha çok ders çalışıyor diyebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…