Çözüldü TLauncher harici ekran kartını görmüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Beyazıt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
@Beyazıt Bu arada video kaydı aldım rehber yapmak için, onay verirsen videosunu yapacağım.
Sıkıntı yok hocam istediğiniz gibi yayımlayabilirsiniz. Sadece ayarlarda e-mail adresim gözüküyordu, kapatırsanız sevinirim. Onun dışında sorun yok.

@brkdnmz TLauncher için de uygulanabiliyor diye hatırlıyorum. Bir ara açıp denerim. Launcher'lar için farklı yönetmler olmasa bir rehber hazırlamak çok daha sağlıklı olurdu aslında.
TLauncher'a girdim şu anda ama 4060'ı görmüyor şu anda. Intel'i kullanıyor. Ona bakıyorum şu anda.

@Recep Baltaş Hocam tekrardan rahatsız ediyorum gece gece kusura bakmayın çok uğraştınız ancak TLauncher'a girince ekran kartını hiç görmüyor.

Emir hocamın Çözüldü: Minecraft ekran kartımı kullanmıyor bu çözümünü yaptım ancak yine görmedi, Java'yı ekledim ayarlardan ancak yine görmedi. Nasıl çözebilirim?

TLauncher'ın sorununa da çözdüm.

Çözüm:​

1. Oyunu açın ve ana menüde bekleyin, oyuna girmeyin.
  2. Görev Yöneticisi'ni açın ve çalışan oyunu tespit edin. Muhtemelen OpenJDK Platform diye geçiyor.
  3. Buna sağ tıklayın ve dosya konumunu aç deyin.
  4. javaw.exe'nin (Java Windows) bulunduğu klasörün konumunu yukarıdaki adres çubuğundan kopyalayın.
  5. Şimdi Masaüstü'ne sağ tıklayın ve Görüntü ayarları deyin.
  6. Aşağıdan Grafikler kısmına girin.
  7. Uygulamalar için özel ayarlar kısmından Masaüstü uygulaması ekle deyin.
  8. Gözat deyin ve az önce kopyaladığınız klasör konumunu girin.
  9. Javaw.exe'yi seçin ve grafik performans tercihini yüksek performans yapın.
  10. Oyunu kapatıp açın, harici kart kullanılacak.
@Recep Baltaş Hocam bu çözümüde rehbere ekleyebilir misiniz? Daha da faydalı olur.
@brkdnmz NVIDIA grafik ayarlarından istenilen ekran kartını seçince düzeliyor.
Burada çözdüm.

Son düzenleyen: Moderatör:

Buradaki çözüm -daha doğrusu belirttiğiniz dosya konumu- sanırsam düz Minecraft için. TLauncher'ın çalıştırdığı işlemin dosya konumu buradakinden farklıdır diye tahmin ediyorum.

@Beyazıt Bu arada video kaydı aldım rehber yapmak için, onay verirsen videosunu yapacağım.
Sıkıntı yok hocam istediğiniz gibi yayımlayabilirsiniz. Sadece ayarlarda e-mail adresim gözüküyordu, kapatırsanız sevinirim. Onun dışında sorun yok.

@brkdnmz TLauncher için de uygulanabiliyor diye hatırlıyorum. Bir ara açıp denerim. Launcher'lar için farklı yönetmler olmasa bir rehber hazırlamak çok daha sağlıklı olurdu aslında.
TLauncher'a girdim şu anda ama 4060'ı görmüyor şu anda. Intel'i kullanıyor. Ona bakıyorum şu anda.

@Recep Baltaş Hocam tekrardan rahatsız ediyorum gece gece kusura bakmayın çok uğraştınız ancak TLauncher'a girince ekran kartını hiç görmüyor.

Emir hocamın Çözüldü: Minecraft ekran kartımı kullanmıyor bu çözümünü yaptım ancak yine görmedi, Java'yı ekledim ayarlardan ancak yine görmedi. Nasıl çözebilirim?

TLauncher'ın sorununa da çözdüm.

Çözüm:​

1. Oyunu açın ve ana menüde bekleyin, oyuna girmeyin.
  2. Görev Yöneticisi'ni açın ve çalışan oyunu tespit edin. Muhtemelen OpenJDK Platform diye geçiyor.
  3. Buna sağ tıklayın ve dosya konumunu aç deyin.
  4. javaw.exe'nin (Java Windows) bulunduğu klasörün konumunu yukarıdaki adres çubuğundan kopyalayın.
  5. Şimdi Masaüstü'ne sağ tıklayın ve Görüntü ayarları deyin.
  6. Aşağıdan Grafikler kısmına girin.
  7. Uygulamalar için özel ayarlar kısmından Masaüstü uygulaması ekle deyin.
  8. Gözat deyin ve az önce kopyaladığınız klasör konumunu girin.
  9. Javaw.exe'yi seçin ve grafik performans tercihini yüksek performans yapın.
  10. Oyunu kapatıp açın, harici kart kullanılacak.
@Recep Baltaş Hocam bu çözümüde rehbere ekleyebilir misiniz? Daha da faydalı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…