• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Topladığım monitör dahil R7 7800X3D & RX 9070 XT sistem nasıl olmuş?

YusufEymen

Becerikli
Selam,

Yeni sistem topladık. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum, memnunum. En başta daha F/P ürünler seçmiştim fakat arızalardan dolayı iade edip üst modeller aldım.

Sistemim:
  • İşlemci: R7 7800X3D indrimden 12.500 TL civarı.
  • Anakart: MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi 9.400 TL.
  • RAM: XPG Lancer CL30 6000 MHz 32 GB 5.700 TL civarı.
  • Ekran kartı: İndirimden Red Devil RX 9070 XT 32.000 TL.
  • SSD: Kingston KC 3000 2 TB 7.000 TL civarı.
  • PSU: Corsair RM850X Shift 8.400 TL civarı. En başta FSP Vita aldım, bozuk geldi; tekrar almadım. Enermax'ın da kronik sorunlarından çekindim, kaliteli aldım.
  • Kasa: Lian Li O11 Vision Compact 6.300 TL civarı.
  • Sıvı soğutma: Lian Li Galahad II Lite Performance 360 fiyatı hatırlayamadım.
  • Fanlar: Thermalright TL-M12S 8 adet 3.000 TL
  • Monitör: ASUS ROG XG27AQDMG 2K WOLED monitör 30.000 TL civarı.
Evet, daha F/P bir sistem olabilirdi ama diğer hiçbir şeyden kısmadım; her şeyi uzun ömürlü aldım. OLED kalitesi belli zaten. Anakartta sorun yaşamıştım Hepsiburada'dan aldığımda. İade edip Vatan indiriminden aldım. Biraz görünüşü de güzel olsun dedim, çok da güzel oldu gerçekten. Daha iyileri sizlere nasip olsun, fikirlerinizi bekliyorum. Tahmini 6 yıl değişimsiz götüreceğini düşünmekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Parçalar dengeli, tek eleştirdiğim nokta monitör biraz bana kalırsa pahalı gibi geldi. OLED almak yerine 15 bin liraya IPS panel monitör alıp, ekran kartını 5070 Ti yapılabilirdi veya da anakarta biraz daha yatırım yapılabilirdi diye düşünüyorum.

Sistem güzel de monitöre fazla yatırım yapılmış gibi. Güle güle kullanın.

OLED çok övülmüştü denemek istedim 20-30FPS daha fazla almak yerine OLED alıp o kadar verdiğim sistemin güzel gözükmesini mantıklı buldum. İşlemci 7800X3D zaten anakartın iyi olmasının çok anlamı da yok uzun götürsün diye B850 aldım.

Harika fiyata denk gelmiş.

Evet çok iyi yakaladım. Çok memnunum.

Sistem güzel de monitöre fazla yatırım yapılmış gibi. Güle güle kullanın.

Teşekkür ederim. Dediğim gibi 10-20 FPS fazla almak yerine güzel bir görüntüyle oyunun tadına varmak istedim. 1440p uzun süre gider diye düşünüyorum ileride geliştirme yaptığımda bile bununla kalırım.

İşlemciye gücü veren anakarttır, seçtiğiniz anakartda iyi ama 30 bin lira yerine donanıma daha çok abanılabilirdi diye düşünüyorum ama yinede hayırlı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…