TOSHIBA MQ01ABF050, disk sağlıklı olmasına rağmen hiçbir işletim sistemi kurulamıyor

Farklı kurulum USB'leri ile farklı ISO'lar ile (Windows 10, Windows 11, Arch Linux) ve son olarak farklı bilgisayar ile işletim sistemi kurmaya çalıştığım diske işletim sistemi bir türlü kurulamadı.

Yetkili moderatörleri, konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşları bu durumu çözmeye davet ediyorum.

TOSHIBA MQ01ABF050

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir zamanlar ben de bu şekilde bir sorun ile karşılaştım. Yükleme ekranında karşıma çıkan tüm diskleri boyutu ne kadar küçük olursa olsun temizledim ve kurulumu tamamladı. Zaten bir tek C diskim olduğu için diğerleri kurtarma yazan düşük boyutlu disklerdi.
Windows 11'den 10'a ya da Windows 10'dan 11'e geçerken yaşamıştım bu durumu ve bu şekilde düzeldi.

Linux'u en son kurmaya çalıştım. Ayrıca her işletim sistemi için en baştan yapılandırma yapıyorum. Linux için konuşacak olursak mevcut bölümleri silip ext4 formatında otomatik oluşturmasına bırakıyorum. Ön yükleme bölümünü de kendisi oluşturuyor. Windows'u zaten biliyorsunuz, klasik.

Buyurun hocam bu Windows 11 için olanı. Burada ilginç olan yeni dediğimde Sistem bölümü oluşturmadı. Arch ve Windows 10'da oluşturmuştu.

0x80300024 hatası yani yukarıdaki görseldeki hata: Diğer diskte mevcut sistem bölümü var olduğu için yeni diskimiz için yeni sistem bölümü oluşturmadığından dolayı oluşan bir hataymış. Komut satırından zahmetli bir şekilde sistem bölümünü oluşturabilirsiniz ya da diğer diski çıkartıp otomatik olarak oluşturmasını sağlayabilirsiniz.
Ancak benim sorunum bu değil. Bunu düzelttikten sonra tekrardan 0x8007025D hatası (Windows 10) veya 0x80070570 hatası (Windows 11) aldım.

Kod:
Windows, gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir.
Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve yüklemeyi yeniden başlatın. Hata kodu: 0x80070570

Ayrıca Arch Linux kurarken de otomatik olarak sistem veya önyükleme veya EFI (ne diyorsanız artık) bölümü oluşturulmuştu. Ancak kurulum gerçekleşmedi. Diskte bir sıkıntı var ancak bu programda ortaya çıkmıyor. Sanırım iade edeceğim. Kargo param yandı ona üzülüyorum.

@Recep Baltaş ağabey, bunu sen bilirsin. Madem disk sorunlu niçin uygulama tarayamıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…