25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Hız testim kablosuz ile ilk başlarda 800-900 görüyor, daha sonrasında hızlı şekilde 500'lere düşüyor. Neden olabilir? TP-Link BE230 kullanıyorum.

Hız testim kablosuz ile ilk başlarda 800-900 görüyor, daha sonrasında hızlı şekilde 500'lere düşüyor. Neden olabilir? TP-Link BE230 kullanıyorum.
İnternet hızınızın düşmesinin birkaç olası nedeni vardır. Aşağıdaki adımları takip ederek sorununuzu çözmeye çalışabilirsiniz:

1. Modem ve Router'ı Yeniden Başlatın:
- Router’ınızı ve modeminiz varsa onu kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar açın.

2. Ağ Yükünü Kontrol Edin:
- Ağınıza bağlı cihazları kontrol edin. Özellikle video akışı, büyük dosya indirme veya güncellemeler gibi bant genişliğini tüketen işlemler var mı?

3. Wi-Fi Sinyal Gücünü Kontrol Edin:
- Router’a olan uzaklığınızı kontrol edin. Uzaksa sinyal zayıflaması olabilir. Router’ın konumunu değiştirmeyi deneyin.

4. Farklı Kanal veya Band Kullanımı:
- Router ayarlarınıza girin ve alternatif bir kablosuz kanal (örneğin 1, 6, 11) seçin. Ayrıca, 2.4 GHz yerine 5 GHz bandını kullanmayı deneyebilirsiniz (eğer cihazınız destekliyorsa).

5. Firmware Güncellemesi:
- TP-Link web sitesinden router’ın yazılımını güncelleyip güncel olup olmadığını kontrol edin. Yeni güncellemeler performans iyileştirmeleri sağlayabilir.

6. QoS (Quality of Service) Ayarlarını Yapılandırın:
- Router ayarlarında QoS seçenekleri varsa, önceliklendirme yaparak internet hızınızı belirli cihazlara veya uygulamalara yönlendirebilirsiniz.

7. Ağ Ekipmanlarını Kontrol Edin:
- Kabloların düzgün bir şekilde bağlandığından emin olun. Kötü bir kablo ya da bağlantı, internet hızını etkileyebilir.

8. Kötü Yazılım veya Virüs Kontrolü:
- Bağlı cihazlarda kötü yazılım olup olmadığını kontrol edin. Güncel bir antivirüs yazılımı kullanarak tarama yapın.

9. Servis Sağlayıcınızla İletişime Geçin:
- Eğer sorun devam ederse, internet servis sağlayıcınızla iletişime geçerek hattınızda bir arıza veya hız düşüklüğü olup olmadığını sorgulayabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek sorununuzun çözümüne ulaşabilirsiniz. Eğer hâlâ sorun yaşıyorsanız, daha fazla teknik bilgi sağlayarak yeniden yardım isteyebilirsiniz.