Çözüldü TP-Link TD-W9970V3 modem TP-Link Archer AX72 Pro Router'a nasıl bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

blacktooth

Uzman
Merhaba, saatlerdir uğraştığım için konuyu açmak durumunda kaldım. Elimde TP-Link TD-W9970V3 modem var. Bunu köprü moduna alıp, yeni aldığım TP-Link Archer AX72 Pro Router'a bağlamak istiyorum. Ama tüm ayarları tekrar kontrol edip doğru yapmama rağmen, Router'da internet alamıyorum. Sıkıntıyı şurada yaşıyorum. Modemi köprü moduna alıp DHCP'yi kapatıp, bir IP adresi verdiğimde, örneğin 192.168.1.5, Router'da IP adresini 192.168.1.4 yaptım veya 192.168.1.6 yaptım ve modem arayüzüne ulaşım sağlayamıyorum (archer ax72 pro'da sorun yok). Sorunum modemin DHCP ayarını değiştirince hiçbir şekilde modem arayüzüne ulaşamıyor olmam ve Router'da internet bağlantısı alamıyor oluşum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ve vdsl altyapıdayım. Amaç modemi sadece dsl bağlantısı olarak kullanmak.

* Modemin lan-1 portundan router'ın 2.5gbit wan/lan mavi portuna ve 1gbit wan/lan sarı portuna cat5e kablo ile bağlantı kurmaya çalıştım ama internet bağlantısı kuramadım.

* PPPOE ayarlarını girdim, Vlan id 35 yaptım.

* Altyapım netspeed, mac klonlamayı da denedim son çare.

* ipconfig yapıp ağ geçidi sorgusu yapınca hiçbir şey gözükmüyor, modem kısmında.

Modemin köprü modunun bozuk olması gibi bir ihtimal olabilir mi? Birkaç defa resetledim.

Son düzenleme:
Çözüm
Router arayüzüne girip Default Gateway değişip DHCP kapatman aslında yeterli. İki modeminde arayüzünü atar mısın?

Amacım modemi sadece DSL kullanıp, her şeyi router üzerinden halletmek. Modemin adres 192.168.1.1, router 192.168.1.5 şu an.

İlk fotoğraf modem, ikincisi yeni aldığım router.

Router arayüzüne girip Default Gateway değişip DHCP kapatman aslında yeterli. İki modeminde arayüzünü atar mısın?
Hocam hallettim ya, ben farklı bir forumda gördüğüm yöntemi uyguluyordum. Şuradaki yöntem işe yaradı, sadece kolay bridge moda almak yeterli oldu.

Amacım modemi sadece DSL kullanıp, her şeyi router üzerinden halletmek. Modemin adres 192.168.1.1, router 192.168.1.5 şu an.

İlk fotoğraf modem, ikincisi yeni aldığım router.

Hocam hallettim ya, ben farklı bir forumda gördüğüm yöntemi uyguluyordum. Şuradaki yöntem işe yaradı, sadece kolay bridge moda almak yeterli oldu.

Dosya Ekleri

• IMG_20241212_163651.webp
    342,2 KB · Görüntüleme: 61
  • IMG_20241212_163819.webp
    551,1 KB · Görüntüleme: 61
Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…