Trendyol cinsiyetçi mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Learnof
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 347
  • Etiketler Etiketler
    trendyol

Learnof

Üstün
Makaleler
3
Trendyol girişte erkek için mi kadın için mi diye soru soruyor. Bu ilk kaydolduğunuzda ya da uygulamaya üyeliksiz giriş yaptığınızda sorulan bir soru. Erkek olarak işaretleyip arama kısmında araştırma yapmaya başlıyorum. En basitinden gömlek yazıyorum ve aramaların çoğu kadın gömlekleri. Erkek gömlekleri arada1 2 belki hiç yok. Bu sadece gömlek için değil diğer ortak ürünlerde de bu şekilde. Şimdi diyeceksiniz ki ülkemizde kadınların çok kullandığı bir uygulama olduğu için öneriler öyle gösteriyor. Ya da diyeceksiniz ki filtre kısmından " erkek " olarak ayarla. Arkadaşlar ben seçenek ayarlayacaksam bana niye girişte cinsiyet soruyor? Kaydolurken de opsiyonel olarak cinsiyet soruyor. Sizce bu cinsiyetçilik mi? Not olarak ekleyeyim yanlış anlaşılmasın eşitçiliği sonuna kadar savunan biriyim. Aynı şey erkek olarak geçerli olsa yine eleştiririm. Sadece uygulamanın bu cinsiyetçi yaklaşımı can sıkıcı olmaya başladı.

Trendyol'da uzun zamandır bu sorun devam ediyor. Cinsiyetçilikten öte bu teknik bir sorun olabilir. @Yonga gibi yazılımcı arkadaşlar belki bunun sebebini biliyordur. Arama kısmı ayrı bir rezalet seviyesinde.

Trendyol girişte erkek için mi kadın için mi diye soru soruyor. Bu ilk kaydolduğunuzda ya da uygulamaya üyeliksiz giriş yaptığınızda sorulan bir soru. Erkek olarak işaretleyip arama kısmında araştırma yapmaya başlıyorum. En basitinden gömlek yazıyorum ve aramaların çoğu kadın gömlekleri. Erkek gömlekleri arada1 2 belki hiç yok. Bu sadece gömlek için değil diğer ortak ürünlerde de bu şekilde. Şimdi diyeceksiniz ki ülkemizde kadınların çok kullandığı bir uygulama olduğu için öneriler öyle gösteriyor. Ya da diyeceksiniz ki filtre kısmından " erkek " olarak ayarla. Arkadaşlar ben seçenek ayarlayacaksam bana niye girişte cinsiyet soruyor? Kaydolurken de opsiyonel olarak cinsiyet soruyor. Sizce bu cinsiyetçilik mi? Not olarak ekleyeyim yanlış anlaşılmasın eşitçiliği sonuna kadar savunan biriyim. Aynı şey erkek olarak geçerli olsa yine eleştiririm. Sadece uygulamanın bu cinsiyetçi yaklaşımı can sıkıcı olmaya başladı.

Teknik sorun sanırım uzun zamandır öyle saçma yani.

Bana kalırsa sorun cinsiyet değeri adam gibi girilmemiş ürünler ve genel olarak o ürünleri hediye vb amaçlarla erkeklerin de alması. Bende de aynı, bence sebebi ikincisi.

Hem Trendyol niye "cinsiyetçilik" amaçlayarak böyle bir şey yapsın, erkeklere daha pahalıya ürün satsa neyse.

En basitinden gömlek yazıyorum ve aramaların çoğu kadın gömlekleri. Erkek gömlekleri arada 1 2 belki hiç yok.
Bunun sebebi ülkemizdeki aç gözlü satıcılar. Aynı ürünü unisex diye satışa sunuyorlar çünkü artık insanlar bedenine göre giyinmiyor, ya çuval gibi giyiniyor ya da dapdar giyiniyor. Bu durum kadınların erkek kıyafetlerini giymesiyle daha çok arttı. Satıcı ürünü koyarken unisex diye koyduğunda hem senin hem de kadının karşısına o ürün çıkıyor. Sen cinsiyet filtresi yapsan da bazen kadın kıyafetleri çıkıyor orası çok ütopik bir seviye zaten.

Sanırım yazdığım paragrafı tam anlamadınız? Evet sorması iyi bir şey. Fakat ben uygulamaya girişte "erkek" işaretlediğim halde neden kadın ürünlerini göstermeye devam ediyor?

Hocam Gmail de de kadın erkek seçeneği var, seçtiğiniz cinsiyete göre karşınıza ürün çıkarması çok daha saçma olur. Karşınıza kadın kıyafetlerinin çıkmasının nedeni de telp ile ilgilidir kanaatimce.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt