EmirhanRadicus

Üstün
Makaleler
1
B12 ve demir eksikliğim var (tahlil vermiştim zamanında ancak ilaç alamamıştık). Eczaneye sorduğumda bu vitaminler için biraz tuzlu fiyat çekiyorlar. Trendyol'da bir sürü markanın 4000-5000 yorumlu B12 ve demir vitaminleri satılıyor, ancak bu 4000-5000 yorum gerçek mi, yoksa bot mu bilmiyorum. Aranızda bu vitaminleri kullanan var mı? Veya yan etki gösterdi mi?

Ben Amazon'dan almıştım internet yorumlarındaki etkileri göstermişti yani orijinal olduğundan %99.9 eminim yalnız sağlığınızı bu kadar düşünüyorsanız bence fazlasını verip güvenilir bir kaynaktan almanızı öneririm. Yurt dışından gelen tanıdığınız varsa ondan rica edebilirsiniz.

Eczaneden satılan her şey Sağlık Bakanlığı kontrolünden geçer, Trendyol'dan satılanlar ise Tarım Bakanlığı.
Tarım Bakanlığının da ne kadar denetim yaptığını, ihracatı yapılan ürünlerin pestisitler yüzünden başka ülkeler tarafından bize geri iade edilmesinden anlayabilirsin.

İnternette satılan ürünler sahte çıkma ihtimali yüksektir. Eczanenden bazı ürünleri sipariş et.

Trendyol'daki vitaminler daha ucuz çünkü gramajları düşük. İçerisine farklı ucuz şeyler ekleyerek gramaj konusunda insanları yanıltıyorlar. Sen 1 kapsülün X gramajda olduğunu ve tamemen o vitaminden oluştuğunu sanıyorsun ama içerisinde yok denecek seviyede o vitaminden oluyor.

Yakın zamanda Trendyol'da vitamin satan bir marka görmüştüm ve görselde "yeni ürün" yazmasına rağmen yorumlar hep 5 yıldızdı, bana göre bot basmıştılar. Trendyol yorumlarına güvenmiyorum. Bunun dışında multi vitaminleri ben de kullanmayı düşündüm ancak pek güvenemiyorum; ne kadar faydalı olur bilemiyorum ve para harcamanın bir diğer yanı olarak görüyorum daha çok.

Bunun dışında bence dahiliye doktoruna gitmek ve doktorun tahlil sonuçlarına göre yazacağı vitaminleri alıp kullanmak bana daha mantıklı ve yerinde geliyor. Ben bu şekilde vitamin kullandım ve şikayetlerimi giderdiğini söyleyebilirim.

Ben Amazon'dan almıştım internet yorumlarındaki etkileri göstermişti yani orijinal olduğundan %99.9 eminim yalnız sağlığınızı bu kadar düşünüyorsanız bence fazlasını verip güvenilir bir kaynaktan almanızı öneririm. Yurt dışından gelen tanıdığınız varsa ondan rica edebilirsiniz.

İnternette satılan ürünler sahte çıkma ihtimali yüksektir. Eczanenden bazı ürünleri sipariş et.

Eczaneden satılan her şey Sağlık Bakanlığı kontrolünden geçer, Trendyol'dan satılanlar ise Tarım Bakanlığı.
Tarım Bakanlığının da ne kadar denetim yaptığını, ihracatı yapılan ürünlerin pestisitler yüzünden başka ülkeler tarafından bize iade edilmesinden anlayabilirsin.

Eczanede satılanlar ile Amazon ve diğer sitelerde satılanların neredeyse 2 katı fiyat farkı çıkıyor, bu yüzden bir tık daha ucuza gelsin diye Amazon veya Trendyol üzerinden bir tık daha bilindik markalar almayı düşünüyordum ama bir 400 TL için sağlığımız ile oynamaya değmez gibi.

Eczanede satılanlar ile Amazon ve diğer sitelerde satılanların neredeyse 2 katı fiyat farkı çıkıyor, bu yüzden bir tık daha ucuza gelsin diye Amazon veya Trendyol üzerinden bir tık daha bilindik markalar almayı düşünüyordum ama bir 400 TL için sağlığımız ile oynamaya değmez gibi.

Yani. Eğer sağlığınız yerine gelirse düzenli olarak multivitamin/multimineral kullanabilirsiniz. Bende Naturbes Daily var, Şok'tan alıyorum, 2 günde 1 olacak şekilde kullanıyorum. Ancak demir düzeyi biraz az. Günlük B12 ihtiyacının yüzde 96'sını, demirin ise yüzde 64'ünü karşılayacak ayarda yapılmış. Kan değerleri normale dönünce ve artık doktor ilaç kullanmana gerek yok deyince bunu alabilirsin.