Çözüldü TUF A15 Secure Boot Açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
BIOS'tan Secure Boot'u açamıyorum. Enabled olarak gözüküyor lakin Not Active yazıyor altında. İnternette gördüğüm belli yöntemleri denedim ama olmadı .

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
BIOS ayarları altından Restore Defaults de. Save & Exit yapıp tekrar dene. Olmazsa seninle iletişime geçeceğim Discord üzerinden görüntülü arama yapıcam.
Abi kusura bakma okulda olduğum için dönemedim. Şimdi ilk başta dediğinin aynısını yaptım, ama olmadı. Sonrasında BIOS'u bir önceki sürüme alıp tekrar güncelledim. Şimdi Secure Boot Active olarak gözüküyor yani görünürde bir problem yok. Lakin senin ifade attığın açtığım diğer konuyla ilgili olduğu için bu problem, sorun acaba hala Secure Boot kapalı olması mı açık olması mı bilmiyorum. Ve bu sorunu yaşayan (Bilmiyorum denk gelir mi bu kadar basit bir şey için benim kadar cebelleşen biri) başka biri olursa tam olarak nasıl çözüldüğünü de bilmiyorum çünkü bunu zaten iki üç kez denemiştim.

Sonuç olarak, evet şu an Secure Boot aktif. Sorun çözülmüştür yardım eden herkese teşekkür ederim başta Recep abi sen olmak üzere.

[Lakin hâlâ Windows Güvenliği Standart donanım desteklenmiyor hatası devam ediyor .]

Desteği var hocam baktım şimdi.

Bir de BIOS'u resetleyip tekrar ayarları kaydedip denedin mi?

Denedim hatta bir ara eski BIOS'a dönmeyi filan deneyecektim de vakit bulamadım.

Key Management kısmında reset to setup mode dedin mi?

Evet bunu da denedim .

Tamam, denedikten sonra Save & Exit dedin mi? Demediğin için muhtemelen halen daha Platform Mode: User gözüküyor.

Son model laptoplarda CSM olmayabiliyor.

Dedim Recep abi. Ondan sonra eski BIOS'a dönmek de dahil birçok şeyi denedim ama olmadı. Ben de saldım haliyle.

Hocam kusura bakmayın birkaç günlüğüne bilgisayar yanımda değildi ondan yapamadım.

Öncelikle problem BIOS'tadır diye BIOS'u önceki sürüme almıştım onu tekrar güncellledim. Ondan sonra dediklerinizi aynen yaptım lakin hala "Not Active" yazısı gözüküyor.

@Hayboylenickin ben de sadece bu videodaki yöntemlerden birini kullandığım zaman sorunu çözebiliyorum. O yüzden kaydettim. Ne zaman lazım olsa açıp yapıyorum. Sonrasında sorun çözülüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…