Annan Planı'nı da kabul etmişti senin kafada düşünenler, neyse ki açgözlü Rumlar ona bile okey demedi de o zaman kurtardık. Türkiye ile Kıbrıs'ı aynı durumda görmen saçma zaten, ben de senin kadar beğenmiyorum bizim ülkenin yönetimini ama KKTC'deki durum çok farklı.
İlk başta Ben KKTC'nin birleşmesini istemiyorum ki Rumlar da Türkleri istemiyor. Bu oradaki milletin ahmaklığına bakıyor. Ne olduğunu görmezden gelip, sırf "Sir we are european" kafasındalarsa o onların bileceği iş. Türkiye'nin gücü için ve zamanında verdiğimiz şehitler olmasa zaten direkt çekilirim. Rumlar'ın dümdüz etmesini izlerim onları. Benim burada dediğim AKP gitti diye Türklük bitmeyecek. AKP'nin hiçbir zaman da Türklük umurunda olmadı.

Yani anlayacağın ben olayın farkındayım. Laf ettiğim nokta AKP gitti diye Türklük de düşmüyor, bağımsızlık da. Zaten böyle bir karar alınırsa biz vatandaş olarak kamuoyunda baskı oluşturur bir daha Kıbrıs'a gireriz. Bizim olanı da verme gibi bir niyetimiz yok vatandaş olarak.

Hayırlı olsun. Sevindim Kıbrıs adına. Darısı bizim başımıza. Türkiye Kıbrıs'a, Amerika'nın zamanında kuklası Küba'ya çektiği kumarhane muamelesini çekerse Kıbrıs halkıda Türkiye'ye olan saygısını yitirir. Şu sıralar Doğu Akdeniz'de Türkiye, çıkarlarını korumak için Kıbrıs'ı bir uydu gibi kullanması ortada. Oraya 2 su ve 15.000 asker koyunca onlara istediğini yapabilirsin anlamına gelmiyor.

Gülünç. Türkiye her zaman KKTC'ye baskı kurdu. Kukla hükumet başa getirdi, oyun alanı gibi kullandı orayı. KKTC'ye hiç gittiniz mi? Ben gittim. Türkiye'den özellikle nefret ederler. Sebebi basit değil mi? Seçimlere ve politikaya doğrudan müdahale, kara para aklama cenneti (kıyı bankacılığı vs.), fuhuş ve kumarhaneler... Hepsi Türkiye'nin eliyle yapıldı. Bu seçimde bile bırak Erdoğan'ı, büyükelçiler bile seçime müdahale etti ama ona rağmen kazanamadılar. Şimdi Türkiye'den bir siyasi parti (MHP) çıkıp seçimlerin feshedilmesini ve KKTC'nin Türkiye'ye bağlanmasını istiyor.

Kısmen.

Alakası yok. Türkiye yanlısı birisi ama kukla değil. Kumarhaneler konusunda oldukça titiz ve kesin müdahale istiyor. Yeni KKTC'de yakın zamanda fuhuş yasağı görebiliriz ama kumarhane konusu özellikle KKTC'nin ekonomisinin bel kemiği. Ona nasıl çare bulacak bilmiyorum. Onun dışında istese bile bağlantısını kesemez. Suyunu bile Türkiye karşılıyor. Kendisi son açıklamasında Türkiye'nin bölgede olmasını istediğini ve çoğu konuda bizzat Türkiye ile çalışacaklarını açıkladı. Medya (AKP) manipülasyonuna kanmayın.

Türkiye'den nefret falan etmiyorlar nereden çıkardınız bunu tam olarak? Şahsen yaşıyorum, tanıdığım onlarca Kıbrıs türkü var.

Hayatta hiçbir vasfı olamamış Yunanistan sırf üç beş küçük kara parçası Doğu Akdeniz civarlarında diye hak iddia edebilme yüzü buluyorken Türkiye'nin bunu yapmasının neresi anormal?
Vasfı yok mu? Fazla milliyetçilik iyi değil. Gayette becerikliler. Egedeki adaları nasıl dızlamışlar görüyorsun. 2 tarafta çıkarı için bunları yapabilir gayet normal. Fakat o zaman Kıbrıs'a hakettiği değeri ve saygıyı vereceksin. Kıbrıs'ı kendine bağımlı yapıp oraya istediğini yapıyorsan, halkın sesinin seçimlere yansımasını bunca senedir engelliyorsan ve hala engellemeye çalışıyorsan kazan-kazan değil, sömürge ilişkisi kuruyorsun demek. Kusura bakma ama Kıbrıs operasyondan önce dünyanın en güzel tatil beldesiydi. Kıbrıs halkı çok zengindi. Operasyondan sonra oradaki bir çok yerleşke bizim ordumuzun talim alanına dönüştürüldü ve kalan lüks yerleride Türkiye'nin zenginlerine yedirttiler. Kıbrıs halkınada orta sınıf bir yaşamdan fazlası verilmedi. Şimdi de mecliste Mexap seçim iptal edilsin diyor. AKP yandaşları Kıbrısta türklük elden gidiyor diyor. Bizim halkta bu dolduruşlara gelip 50 yıldır sizi besliyoruz biz ne dersek o olacak kafasına girip iktidarın uşaklığını yapıyor. Aslında bu durum sadece Kıbrısa özel değil. Kıbrıs'ın statüsü farklı diye bu kadar göze batıyor. Aslında hepimiz Ankara'ya bağlı sömürgeleriz. Ankara'da ki sarayda hüküm süren CB seçim sonuçlarını beğenmeyince başka şehirlerin belediye başkanlarına nasıl operasyon çektiğini görüyorsun. Aslında hepimizin yaşadığı şehir Kıbrıs muamelesi görüyor. Buna karşı gelmek en doğru yol benim gözümde.

Son düzenleme: