gustavo

Üstün
Makaleler
5
Yer
Türkiye
Merhaba, neredeyse her firmanın yapay zekâ aboneliklerini denemiş bulunmaktayım ve seçim yaparken yardımcı olacak bir rehber hazırladım. İsterseniz başlayalım.

ChatGPT Plus.

1783776637281.webp

Genel olarak oldukça dengeli. Chat kısmında iyi modeller sunuyor ve doğru düzgün bir ekosisteme sahip. Ayrıca çoğu 3. parti araçta diğer planlar hesapları banlarken, çoğu araç ilk günden ChatGPT Plus planını destekliyor (Hermes, OpenClaw gibi). Açıkçası pek eksisi olmasa da Codex uygulaması eklenti desteği açısından biraz fakir kalıyor. Çoğu skill Claude, Code'a uyumlu oluyor. Ama bakarsak ChatGPT Plus en dengeli seçeneklerden biri; iyi kotalar, kaliteli modeller ve 3. parti desteği ile genel kullanıcı açısından açıkçası en iyi seçeneklerden.

Gemini Pro

1783776953340.webp

Günlük sohbet bakımından en iyilerinden birisi ancak şu an GPT ve Claude modellerini görünce model olarak biraz "fakir" kalıyor. Tabii, ileride değişebilir. Eğer video ve görsel üretecekseniz gerçekten rakipsiz. Kodlama olarak maalesef Antigravity, kod yazmak için iyi olsa da o Codex veya Claude Code hissi yok. Antigravity, eğer ileride rakiplerine karşılık bir model çıkartmazsa kodlama konusunda yetersiz. Ama genel olarak ara sıra kampanya olduğu için ucuza geliyor ve hiç olmamasından iyi. Kampanya varsa alınabilir.

Claude Pro

1783777232245.webp

Kısa konuşacağım çünkü sadece 1 hafta deniyebildim. Her şey en iyisi ama kotalar çok hızlı bitiyor; yani adeta denemek için gibi bir üyelik.
Eğer yapay zekanın en iyi halini "denemek" istiyorsanız alabilirsiniz ama "kullanmak" istiyorsanız Max planı almalısınız.

OpenCode GO.

1783777414831.webp

Ucuz ama kaliteli Çinli modelleri 5 dolara alabiliyorsunuz ama kotası ilk 2 haftada bitiyor. 5 dolara alınabilir alternatiflerden 3. parti araçlara da bağlayabiliyorsunuz.
Daha detaylı inceleme için:

Mistral Pro

1783777555109.webp

ChatGPT Free kullansanız bile daha mutlu olursunuz.

Sonuç

Kısaca özetlemek gerekirse, tek bir yapay zekâ aboneliği alacak olsaydım genel kullanıcı için ChatGPT Plus’ı tercih ederdim. Model kalitesi, kota dengesi, ekosistemi ve üçüncü parti araç desteği sayesinde şu an en risksiz ve dengeli seçenek.

Görsel ve video üretimi önceliğinizse Gemini Pro, bu alanda açık ara daha mantıklı tercih. Kodlama ve model kalitesi konusunda en iyisini arıyorsanız Claude Pro oldukça güçlü; ancak düşük kotaları nedeniyle düzenli kullanımda Pro planı yetersiz kalabiliyor ve Max planına geçmek gerekebiliyor.

Daha düşük bütçeyle farklı modeller denemek isteyenler için OpenCode GO, fiyatına göre güzel bir alternatif. Buna karşılık Mistral Pro, mevcut haliyle ücretsiz seçeneklerin bile gerisinde kaldığı için tavsiye edebileceğim bir abonelik değil.

Sonuç olarak seçim tamamen kullanım amacınıza bağlı:

• Genel kullanım ve dengeli bir deneyim: ChatGPT Plus
  • Görsel ve video üretimi: Gemini Pro
  • En yüksek model kalitesi ve yoğun kodlama: Claude Max
  • Ucuz şekilde farklı modelleri denemek: OpenCode GO
  • Uzak durulması gereken seçenek: Mistral Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
GPT Plus ile çok yol kat ettim her anlamda. Ayrıca Codex'e haksızlık edildiğini düşünüyorum. Limiti ücretsizde bile iyi ve ücretsiz Claude'dan iyi çalışıyor bence. Görselde de son sürümle birlikte Gemini'ı solladı bence.