Arkadaşlar selam. Bugün Instagram'da bir telefon karşılaştırma videosu gördüm. Videoda S25 Ultra övülüyordu fakat altına iPhone daha iyi, parası iPhone'a yetmemiş gibi yorumlar gördüm. Bu yanılgının sebebi ne? S25 alırken bana arkadaş çevrem "ahahah iPhone alsana falan" diyordu, onları dinlemedim tabii ki ama başka milletlerde bu kadar iPhone severlik var mı?
Arkadaşlar selam. Bugün Instagram'da bir telefon karşılaştırma videosu gördüm. Videoda S25 Ultra övülüyordu fakat altına iPhone daha iyi, parası iPhone'a yetmemiş gibi yorumlar gördüm. Bu yanılgının sebebi ne? S25 alırken bana arkadaş çevrem "ahahah iPhone alsana falan" diyordu, onları dinlemedim tabii ki ama başka milletlerde bu kadar iPhone severlik var mı?
Dostum, tabii ki var çünkü bu, Apple'ın telefon sektörüne getirdiği devrimler o zamandan beri insanlarda algı oluşturuyor. Objektif olmaya çalışırsak Samsung'un çok daha yüksek performanslı telefonları var ancak uzun ömürlü değiller. iPhone telefonların neredeyse her modeli uzun seneler boyunca çok az performans kaybı yaşayarak kullanılıyor ve bozulmuyor. Örnek: Bende 14 Pro Max var, arkadaşım da o zamanın en iyi Samsung telefonunu almıştı. Çocuk geçen ay onu neredeyse sıfıra yakın bir paraya satıp 14 Pro Max aldı.
ABD'de daha bile çok olmakla birlikte genel olarak dünyanın her yerinde var. Her yıl aynı telefonu çıkarıp bu kadar para nasıl kazanacaklar başka türlü?
Dostum tabii ki var çünkü bu Apple'ın telefon sektörüne getirdiği devrimler o zamandan beri insanlarda algı oluşturuyor. Objektif olmaya çalışırsak Samsung'un çok daha yüksek performanslı telefonları var ancak uzun ömürlü değiller. iPhone telefonların neredeyse her modeli uzun seneler boyunca çok az performans kaybı yaşayarak kullanılıyor ve bozulmuyor. Örnek bende 14 Pro Max var arkadaşım da o zamanın ne iyi Samsung telefonunu almıştı çocuk geçen ay onu neredeyse 0'a yakın bir paraya satıp 14 Pro Max aldı.
Hocam iPhone daha kullanmadım pek bir 14 denedim benlik olmadığı için vazgeçmiştim fakat açıkçası tam demek istediğim yani krediler çekilmesi iPhone almak için. Bir insan bir telefon için niye kredi çeker yani. Ki zaten Samsung'un s serisi ana seri gibi yani asıl babalar onlar geri kalanları s serisi almaya bütçesi olmayanlar için yine gayet F/P telefonlar yani.
Hocam iPhone daha kullanmadım pek bir 14 denedim benlik olmadığı için vazgeçmiştim fakat açıkçası tam demek istediğim yani krediler çekilmesi iPhone almak için. Bir insan bir telefon için niye kredi çeker yani. Ki zaten Samsung'un s serisi ana seri gibi yani asıl babalar onlar geri kalanları s serisi almaya bütçesi olmayanlar için yine gayet F/P telefonlar yani.
Kral şimdi bir telefona bütçen yetiyorsa alırsın kullanırsın eyvallah ama gidip kredi çekip almak falan bu tür işler rezillik. Her ikisini de alacak paraya sahip olan adam Iphone alır ondan bahsettim.
ABD'de daha bile çok olmakla birlikte genel olarak dünyanın her yerinde var. Her yıl aynı telefonu çıkarıp bu kadar para nasıl kazanacaklar başka türlü?
ABD zaten başka bir dünya hocam adamlar yani 340M nüfus var orada o telefon 1000 birim yani pek bir fark yok her sene aynı fiyatta neredeyse hatta bazen IPhone'lar telefon faturalarının yanında hediye veriliyor.
Başka milletlerse iPhone ile Android fiyatları aynı olduğundan çoğu ekosistem için alıyor. Ama onlardada fanboy sayısı fazla.
Ama bizimkiler bir gaita bilmeden fanboy oluyor genelde. Teknolojiden haberi yok Android gömüyor hiçbir kanıtı olmadan.