Türk insanında iPhone en iyisidir algısı var

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mustaf
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    iphone
Kral şimdi bir telefona bütçen yetiyorsa alırsın kullanırsın eyvallah ama gidip kredi çekip almak falan bu tür işler rezillik. Her ikisini de alacak paraya sahip olan adam iPhone alır ondan bahsettim.

Her ikisini alacak paraya sahiptim Samsung seçtim hocam

Kral şimdi bir telefona bütçen yetiyorsa alırsın kullanırsın eyvallah ama gidip kredi çekip almak falan bu tür işler rezillik. Her ikisini de alacak paraya sahip olan adam iPhone alır ondan bahsettim.

Niye iPhone alayım? DNS eklenmiyor daha donanım olarak da fiyatında daha iyileri oluyor.
iPhone 13 alacağıma Honor 400 Pro iPhone 17 alacağıma magic 7 Pro S25 Ultra Xiaomi 15 Ultra gibi telefonları seçerim.

Kesinlikle var. Haklı kısımları olduklarını düşünüyorum. Her ne kadar Android sevsem de Apple cihazlara göre aşırı karmaşık olduğunu düşünüyorum. Android cihaz üreticilerinin bloatware işini bırakması lazım. Çoğu Android debloat yapmazsan felaket kasıyor, şarjı yetmiyor. Debloat yaparken hata verme riski de ayrı dert. Apple takvimi bile silmeye izin veriyor.

Uzun ömürlü olmadıklarını neye dayanarak söylediniz? iPhone telefonların her modelinin kaliteli olmasının sebebi iPhone'un sadece kaliteli telefonlar üretmesi, Samsung mesela bütçesi az olanlar için A serisi telefon üretiyor. Örnek olarak S25 Ultra alırsanız, 16 Pro ile aynı süre dayanacaktır. Fakat A serisi telefon alırsanız, yeni çıkmasına rağmen 2-3 yıl sonra performansı düşecektir.

O zamanın en iyi Samsung'u ve 14 Pro Max'in rakibi S23 Ultra. Hiçbir S23 Ultra hiç parasına satılmaz, hiçbiri de performans açısından sorun çıkarmaz eğer telefon yeterince sağlıklıysa. Dediğiniz bilginin pek tutar tarafı yok yani.

Kendilerinin en son kullandıkları Android telefon J7 vb. olduğu için iPhone'a geçince çağ atladıklarını hissediyorlar.

Aradığım yorum.

O biraz Fanboyluk ve iPhone kullananlarda yenilik görme yetisinin yetersizliğinden kaynaklı diye düşünüyorum. (Sonra iPhonedan çalmış özelliği diyorlar.)

Baska milletlerde de var tabii ki ama Turk halkinda yaygin bir sorun var: sorgulamamak. Bu halk sorgulamak yerine kendisine verileni devam ettirmeyi seviyor maalesef. Bu marka algisi olsun, siyaset olsun, spor olsun degismiyor. Belli bir seye karsi asiri bir baglilik hissediliyor ve aksi ihtimal yok gibi davraniliyor.

Apple da marka algisini senelerdir cok guclu bir sekilde cizen bir firma. "Apple ve digerleri" seklinde bir imaj cizmeyi basardilar. Eski Android telefonlar da malum, bu imaja karsi cikacak gucte degillerdi. Simdi istedigi kadar degissin, bu algi senelerdir almis basini gidiyor ve bu paragrafin basina donuyoruz iste.

iPhone kendi sistemini kullandığından oldukça seviliyor. Apple android cihaz üretseydi bu kadar sevilmezdi. Hava atmak için alan insanlar var ama bu azınlık bence. Kimse hava atmak için bu kadar pahalı telefon almaz. Kullanması eğlenceli geliyordur ona. Seviyordur. Ayrıca iPhoneler değerlerini koruyabiliyorlar. 7 yıllık bir iOS cihaz ile 7 yıllık bir android cihaz aynı değerde olmuyor mesela.

Hocam azınlık mı.. Türklerin çoğunun iPhone alma sebebi iPhone olmayınca kendilerini eksik hissetmesi yani maalesef çoğunlukla iPhone popüler kültür öğesi ülkemizde

Azınlık değiller, pahalı olması değiştirmiyor. iPhone 15-16 veya 17 alamıyorsa daha düşük modellerini alıyor. Örneğin iPhone 11 gibi, sırf iPhone olması için alıyorlar. Ayrıca telefonlar yatırım için alınmıyor ki, 7 yıl sonraki değeri kimi ilgilendirir? Altın değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…