Şöyle diyecekler olacaktır 1000 Mbps internetin var konuşuyorsun ama problem hız vs. değil, oyun içindeki pingim. Bufferbloat değerlerim de bunlar ama maalesef aynı bina da ve aynı oyunları oynadıgım kuzenimin CS2'deki pingi 31 ila 30 arasında hem de fiber olmayan ve farklı semtte olan kuzenım bile 30. Ben bu internete 900'e yakın para veriyorum ve böyle bir ping alıyorum çözümü nedir (her yolu denedim) benim pingim 40 ve 38 arasında bu arada.
Tam demek istediğini anlayamadım. Bu arada ping sorunum düzeldi 29 ms alıyorum. Artı olarak hiçbir şey yapmadım. Bu arada şuna karar verdim, B450M Pro Max anakartım vardı MSI, o eskidi. Onu MSI B550-A Pro anakarta, üstüne 2.5GB bit Ethernet kartı takacağım. O anakartta PCI experes portları daha hızlı onun. Tabii ki B450'ye fark atıyor, belki pingi daha cok düşürebilirim.
Sana demedim onu. Pingi anakart alarak düşüremezsin. T.T'nin BGP anonsları nitekim NTT ve Telco Italia üzerinden eğer iki transitte sıkıntı olursa Telekom, 3. Transit olarak TATA'yı açar. Bu transitlerde bakım, satüre olduğu zaman çıkış hoplarda sıkıntı olduğunda yükselebiliyor. Sana o denk gelmiştir. Artık anlamanız, bilmeniz lazım. Aynı işletmeci kullanan, aynı binada fakat farklı dairelerde oturan iki kişi aynı pingi alamayabilir. Telekom'un santrallere kurduğu Core Router'ler bile düzensiz. Transmisyon ve Uplink kapasiteleri yüzde 50 sınırına geldiğinde değiştirmeleri gerek, ancak yüzde 75 link'le kullanılan santraller bile mevcut. Dolayısıyla ping gibi durumları çok kafaya takmayın, bir gün düzelir, yarın daha berbat hale gelebilir.
Merhaba, aynı binada ve aynı lobide olduğum kuzenim 30 ms alıyor... Aynı altyapı ve aynı kablolara sahibiz hem de. Benim hem GPON hem de modem arasındaki iki kablo CAT 7, ona rağmen ben daha cok ms alıyorum
Merhaba aynı binada ve aynı lobide olduğum kuzenim 30 ms... Aynı altyapı ve aynı kablolara sahibiz hem de benim hem gpun hem de modem ila PC arasındaki 2 kablo CAT 7 ona rağmen ben daha cok ms alıyorum xd
Evet ikimizde Türk Telekom, bu altyapılar daha 1 bucuk ay once teker teker biz dizdik, daire kapılara kadar cam kablolarını biz cektik. Sadece Türk Telekom kutu ve fiber turuncu kabloyu sonlandırdı.
Uzun yıllardır CS oynamıyorum. Ama oynadığım dönemler Avusturya SV yoktu. En düşük ping frankfurt ile 42-46ms veriyordu. Liste de o şekilde görünüyor. Ben bir sorun göremedim doğrusu. Qos ayarlamak bufferbloat iyileştirir ama pinginize doğrudan etki edeceğini sanmıyorum. Dilerseniz qos ayarlaması yapın.
Uzun yıllardır CS oynamıyorum. Ama oynadığım dönemler Avusturya sv yoktu. En düşük ping Frankfurt ile 42-46ms veriyordu. Listede o şekilde görünüyor. Ben bir sorun göremedim doğrusu. QoS ayarlamak bufferbloat iyileştirir ama pinginize doğrudan etki edeceğini sanmıyorum. Dilerseniz QoS ayarlaması yapın.
QoS ayarlarını nasıl yapacağım birçok yer izledim ama IQ yetmedi. Bu arada bu tarz konulara hakimim ama QoS ayarında beynim yanıyor modemim ZTE H3600p v9.0 söylersen yaparım )
Aynı altyapı veya aynı lobi olması aynı pingi alacaksınız demek değildir. Gerek Steam'in yaptığı ara bağlantılar gerek evde kullanan diğer cihaz sayısı, modemin durumu gibi bir sürü etken var. Türkiye ortalamasına göre çok iyi denebilecek bir değer alıyorsunuz zaten.
Aynı altyapı veya aynı lobi olması aynı pingi alacaksınız demek değildir. Gerek Steam'in yaptığı ara bağlantılar gerek evde kullanan diğer cihaz sayısı, modemin durumu gibi bir sürü etken var. Türkiye ortalamasına göre çok iyi denebilecek bir değer alıyorsunuz zaten.
Merhaba interneti ben dışında kimse kullanmıyor benim dışımda kimsede girmiyor telefonumda dahil üstüne tüm proglamarı kapıyorum ve modem yanı başımda üstüne CAT 7 kablo kullanıyorum modem içinde bir ayar hiç yapmadım acaba onunla alakalımı bilemedim bu arada cam kablo odama kadar gelıyor bu arada ektra olarak dediğim gibi fiber olmayan kuzenımle fiber olan kuzenimin pingleri aynı benim neden yüksek hala anlamıyorum.
QoS ayarlarını nasıl yapacağım birçok yer izledim ama IQ yetmedi. Bu arada bu tarz konulara hakimim ama QoS ayarında beynim yanıyor modemim ZTE H3600p v9.0 söylersen yaparım )
ZTE ZXHN H168A V2.1 modem ile upload hızına QoS uygulamak için bu adımları takip edebilirsiniz: Genel Ağ menüsü içindeki QoS menüsünden Trafik Şekillendirme kısmına girin. Yeni Madde menüsünü genişletip Açık seçeneğini işaretleyin. Ad kısmına istediğinizi girebilirsiniz, örnek olarak QoS...