Çözüldü Türk Telekom 1000 Mbps CS 2'de 38 ms ping sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Growss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 33
  • Görüntüleme Görüntüleme 5B
  • Etiketler Etiketler
    ping
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Yer
İstanbul
Şöyle diyecekler olacaktır 1000 Mbps internetin var konuşuyorsun ama problem hız vs. değil, oyun içindeki pingim. Bufferbloat değerlerim de bunlar ama maalesef aynı bina da ve aynı oyunları oynadıgım kuzenimin CS2'deki pingi 31 ila 30 arasında hem de fiber olmayan ve farklı semtte olan kuzenım bile 30. Ben bu internete 900'e yakın para veriyorum ve böyle bir ping alıyorum çözümü nedir (her yolu denedim) benim pingim 40 ve 38 arasında bu arada.

Son düzenleme:
Çözüm
Sana demedim onu. Pingi anakart alarak düşüremezsin. T.T'nin BGP anonsları nitekim NTT ve Telco Italia üzerinden eğer iki transitte sıkıntı olursa Telekom, 3. Transit olarak TATA'yı açar. Bu transitlerde bakım, satüre olduğu zaman çıkış hoplarda sıkıntı olduğunda yükselebiliyor. Sana o denk gelmiştir. Artık anlamanız, bilmeniz lazım. Aynı işletmeci kullanan, aynı binada fakat farklı dairelerde oturan iki kişi aynı pingi alamayabilir. Telekom'un santrallere kurduğu Core Router'ler bile düzensiz. Transmisyon ve Uplink kapasiteleri yüzde 50 sınırına geldiğinde değiştirmeleri gerek, ancak yüzde 75 link'le kullanılan santraller bile mevcut. Dolayısıyla ping gibi durumları çok kafaya takmayın, bir gün düzelir, yarın daha berbat hale gelebilir.
Son düzenleme:
Basit QoS uygulamak 1000 Mbps interneti daha da kötüleştirir onun yerine OpenWrt destekli router alarak SQM uygulayabilirsiniz veya statik IP alıp oyun sunucusuna port açabilirsin.

Basit QoS uygulamak 1000 Mbps interneti daha da kötüleştirir onun yerine OpenWrt destekli router alarak SQM uygulayabilirsiniz veya statik IP alıp oyun sunucusuna port açabilirsin.
Açıkla dostum nasıl daha kötüleşiyor? Analiz, istatistik ve veri paylaş. Bilginden istifade edelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkla dostum nasıl daha kötüleşiyor? Analiz, istatistik ve veri paylaş. Bilginden istifade edelim.

QoS CPU duyarlıdır, internet hızın ne kadar yüksekse router CPU hızı da o kadar yüksek olmalı, aksi takdirde CPU yetersiz kalır, daha da kötüleşir. 1Gbps hızı durdurmak için PI4 benzeri mini PC kullanmak gerekir. İstifade edebildiysen ne mutlu.

Sorun BF'de değil ki. Transit ile ilgili. Telekom, NTT ve Telecom Italia ile çalışır ve iki aynı binada fakat farklı dairedeki kişiler, aynı OLT portuna bağlı olsun, aynı SSG'den gelsin, farklı pingler alabilir. Transit yapan şirket önemli.

Saçmalamamış. Bu tarz Peak Paketlerde QoS uygulaması daha kötü hale getirebilir. Zaten kullanıcıya "QoS" uygula diye şu BF'de tavsiye verilemez. QoS'luk bir durum yok. Kullanıcıyı Telecom Italia Transit yapıyor. Yukarıda da anlattığım gibi, Telekom 2 farklı Transit yapar. Aynı binada farklı pingler alınabilir. Arkadaşı da aynı şekil Telekom Italia transit yapıyorsa sorun SSG'deki darboğazdır.

Konuyu okumamışsın bile. Zaten BufferBloat'ın sorununa çözüm olmayacağını söyledim. Traceroute görebiliyorum. O bölümü açıklamana gerek yok. Diğer konuda ise şöyle yapalım;

Boş konuşmayalım qos'un 1000mbps'ye kötü geldiğini, kötü hale getirdiğini buyurun verilerle ispatlayın. Ben de tüm bildiklerimi unutup sizden özür dileyeyim.

Qos ayarlayacak adam ya, upload ve downloadı %90-88 arasına çekecek ve olası bufferbloat'tan kaçınak. Adam diyorki PI4 falan gerekli, sende diyorsun ki adam haklı. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali.

Son düzenleme:
Artı -2 Eksi
Önerdiğin QoS ile adamın aldığı UL Latency'i gördük brom QoS'luk durum yok hala QoS diyorsun. "Kaçınalacak" bir durumda yok. Benim kimsenin onayına da ihtiyacım yok. Bilgisiz biri olduğun belli, rencide etmeyeceğim ancak daha Traceroute okumayı bilmiyorsun. Söyle bakalım L2 ile mi L3 ile mi TTN'ye geliyor, bir ikincisi, Telekom'un kullandığı Core, Edge Router, Acsses Node, IP network tarafında kullandığı cihazların listesini, TN vs Uplink kapastesi ve işlevlerini anlat bakalım. "Tüm bildiğin" her şeyi bir göreyim bi paşa.

TP-Link AX23.
CPU: 880MHz.
RAM: 16.
Flash: 128.
Saf bağlantı:

QoS ile:

QoS ayarı: 900/40

Sonuç olarak QoS uygulamak bir işe yaramayacağı gibi pingide arttıracaktır.

Şu an yerinizde olsam utançtan forum hesabımı silerdim.

Dosya Ekleri

• 1000002119.webp
    77,3 KB · Görüntüleme: 202
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…