ukuti

Üyecik
Merhaba. TT 1000/50 kullanıyorum. TurkNet üstünden TT altyapısı ile bu hizmeti alsam daha mı iyi olur? 2 ay sonra taahhüt bitiyor. Bir de Huawei marka ONT cihazı, ZTE H3600P V9 modem ile birlikte QoS yaparak Bufferbloat testinden A alıyorum. Testi aşağıya ekledim. TP-Link BE230 veya Tenda TE3L alsam sonucuma pozitif etki eder mi? Teşekkürler.

53.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
TT'de ne alıyorsanız TurkNet'te de aynı sonuçları alırsınız hatta TurkNet'te TT altyapısı ile VDSL kullandığım zamanlar daha da iyi sonuç almıştım ben özellikle hız bazında. Şimdi TurkNet Fiber 1000/50'deyim. TT altyapısı ama TurkNet ve sorunsuz.

Merhaba. TT 1000/50 kullanıyorum. TurkNet üstünden TT altyapısı ile bu hizmeti alsam daha mı iyi olur? 2 ay sonra taahhüt bitiyor. Bir de Huawei marka ONT cihazı, ZTE H3600P V9 modem ile birlikte QoS yaparak Bufferbloat testinden A alıyorum. Testi aşağıya ekledim. TP-Link BE230 veya Tenda TE3L alsam sonucuma pozitif etki eder mi? Teşekkürler.

Eki Görüntüle 256256
Zte ile böyle bir sonuç alabilmen mucize, kaliteli bir router tavsiyem x86openwrt artı isteğine göre router ikilisi ile daha iyi sonuç alabilirsin, işini görecektir. Operatör değiştirmen devasa fark yaratmaz. Ayrıca huawei onten var istersen Recep Bey gibi sfp girişli router alıp sfp ile bağlanıp cihaz kalabalığından kurtulabilirsin.

Eki Görüntüle 256256

Eki Görüntüle 256256
Türktelekomdan türknete geçeren şunlar olur: (bende de aynı tarife var bu arada 1000 e 50 ama tt altyapısında Turknet kullanıyorum)

-Türk telekomun modemini sevmezsen istediğin modemi kullanabilirsin. Şifre ve kullanıcı adını veriyorlar sadece mac klonlama yapman gerekiyor o da çok basit.
-Protonvpn.com gibi btknın yasakladığı sitelere sadece dns değiştirerek girebilirsin(her siteye girebilirsin cidden)
-IPv6 geçme şansın olur, istediğinde geçersin.
-Eğer beğenmezsen taahhüt olmadığı için anında çıkarsın geri telekoma dönersin.
-Türktelekomdaki gibi saçma sapan modem ücreti yok.

Türktelekomdan türknete geçeren şunlar olur: (bende de aynı tarife var bu arada 1000 e 50 ama tt altyapısında Turknet kullanıyorum)

-Türk telekomun modemini sevmezsen istediğin modemi kullanabilirsin. Şifre ve kullanıcı adını veriyorlar sadece mac klonlama yapman gerekiyor o da çok basit.
-Protonvpn.com gibi btknın yasakladığı sitelere sadece dns değiştirerek girebilirsin(her siteye girebilirsin cidden)
-IPv6 geçme şansın olur, istediğinde geçersin.
-Eğer beğenmezsen taahhüt olmadığı için anında çıkarsın geri telekoma dönersin.
-Türktelekomdaki gibi saçma sapan modem ücreti yok.
1)Telekomdada istediği routerı kurabilir. Telekom routerlarda mac doğrulaması yapmıyor.
2)Orada haklısın.
3)Turknet ipv6yı kapattı aksine Telekom veriyordu (Vazgeçmedilerse.)
4)Burada haklısın geçiş yaparsa kurulum ücretide çıkmaz dener beğenmezse geri döner.
5)O Telekomdada geçerli cihaz iadesi yapabiliyorsun.

Ben olsam Turknet'e geçerim. Onların omurgalarına ve pop noktalarına yönlendirileceğin için DPI'dan etkilenmemen olası. DoH DNS girip internetin keyfini sürebilirsin. Bir de peeringleri daha iyi.