Herkese merhaba. Bu konuyu sadece içimi dökmek için açtım, sizin de yorumlarınızı almak isterim.
Bu TT ekipleri (özellikle NDSL tarafına bakanlar) neden bu kadar geri kafalı anlamıyorum. Adamlarda temiz işçilik sıfır, arızayı kalıcı olarak çözme yok, sadece çile çektirme var. Yakın zamanda bir zeka yoksunu binamıza girip kutuyla oynarken benim cillop gibi portumu gidip dibinden koparmış. Ben de kutuya bakmadan arıza kaydı açtım. Sonra adam geldi, dedim sağ olsun adam uğraşıyor, beni başka porta geçiriyor, dedim sonra modeme sinyal geldi, bir sinyal değerine bakayım dedim, 10 Mbps upload, 1 Mbps upload. Şalterlerim attı orada, altyapım 80 destekliyor normalde. Dedim "Abicim bu porta 10 Mbps geliyor, CRC basıyor." Adam dedi ki "İnternete girebiliyorsan sıkıntı yok." Neyse abi dedim, uğurladım adamı, bir şey yapamadım. Sonra başka arıza kaydı açtım, anında geri kapatıldı. Sonra dayandım dayandım, sonra yine sinyal gitti, bu sefer bakayım dedim. Sonra ne göreyim: Benim daireye çıkan kablo komple apartman boşluğuna düşmüş. Bu nasıl oldu dedim, komşum TT ekibi gelmişti bugün dedi. Günah almak istemem ama kablom yerde ve TT ekibi gelip gitmiş. Ekip yapmasa bile bir insan neden bunu yapar dedim kendi kendime. Ek yerinden kendi kendine kopması imkansıza yakın çünkü ek yeri lehimli ve üstü silikonluydu, onun üstüne elektrik bandı ile sağlamlaştırmıştım.
Sonra dedim böyle iş olmaz, bu sefer Superbox aldım, tam hız değerleri harika, bu sefer de ping uçuk. Şimdi iptal de ettiremiyorum, 8 bin küsur cayma bedeli var ve daha da artıyor. Zaten fiber çekmiyorlar, o kadar başvuruma, şikayetime rağmen uğraştığım şeylere bak, tek isteğim kopma olmadan adamakıllı internete girmek ve dosya indirebilmek. Ama "değerli hissettiren" Türk Telekom bunu bana ve bina sakinlerine çok gördü. Uzun lafın kısası, artık TT'nin ilgilendiği devlete ait xDSL ve Fiber altyapı artık başka bir şirkete devredilmeli ya da direkt devlete bırakılmalı diyorum, herkese teşekkür ediyorum ve iyi sosyaller diyorum.