Türk Telekom fiber altyapıda router bağlantı sorunu

tolggc

Uzman
Yeni router (Asus TUF Gaming BE9400) aldım ama eski cihazı aradan çıkaramadım. Kurulum esnasında kullanıcı adımı ve şifremi doğru girdikten sonra VLAN ID 35 ayarladım ama internet gelmedi. 699 ve 820 de işe yaramadı. TürkNet abonesiyim ve altyapım Türk Telekom fiber 100 Mbps. Binamızın girişinde büyük bir cihaz var ve fiber internet bu cihazdan tüm dairelere CAT6 kablo ile dağılıyor. Yerim de Ankara Keçiören Ayvalı Mahallesi. Şu anda modemi böyle kullanabiliyorum. Aynı sorunu yaşayıp çözebilen var mı acaba?

Dosya Ekleri

• 840265950_2550181592169218_3347347795036607428_n.webp
    920,2 KB · Görüntüleme: 14
Ev şebekesindeki olimpik havuz gibi bir alaka olmuş, anlayamadığım Tilgin IPRG AB HG2331 router o, ONT nerede?

Ev şebekesindeki olimpik havuz gibi bir alaka olmuş, anlayamadığım Tilgin IPRG AB HG2331 router o, ONT nerede?
ONT cihazı binamızın girişinde. Bütün daireler cat6 kablo ile o cihaza bağlı.

Bu cihazın modeli IPRG AB HG2331 değil mi? ONT değil Google imagesin sonuçlarına bakarak konuşursam. Cihazın üstünde PON portu yok dolayısı ile ONT de değil bu cihaz dümdüz router. Ha ama bu varsayımları Google lensten elde edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum yanlışım varsa lütfen düzeltin.

Arkadaki cihaz ONT değil. İSS nın fiber internet için verdiği ücretsiz modem. Asus routerı o cihazın yerine kullanmak istiyorum ama kurulum sonrası internet gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…