Türk Telekom fiberde ONT yanında verilen routerı almama hakkı var mı?

pawrien

Çalışkan
Selam. Biraz araştırma yaptım fakat net bir bilgi edinemediğim için bu konuyu açıyorum.

Dün evimize kadar fiber çekildi (FTTH). 5-10 gün içinde başka bir ekip gelip bağlantıyı tamamlayacak. Bu ekiplerin ONT cihazı ile birlikte kendi routerlarını da getireceğini tahmin ediyorum.

ONT cihazı yani modem olmazsa olmaz, evet, fakat Türk Telekom’un vereceği düşük kaliteli routerı kullanmak istemiyorum. Ayrıca taahhüt bittikten sonra kira ücreti alındığını da duydum.

Kısaca, ekipler routerı zorunlu olarak mı veriyor yoksa almama hakkım var mı? Bende Keenetic modem/router bulunuyor ve WAN portu mevcut. Halihazırda bir routerım varken, ek bir cihazla uğraşmak ve boş yere para ödemek istemiyorum.

Bazı kişiler Türk Telekom müdürlüğüne gidip routerı iade edebildiklerini söylüyor. Bu doğru mu? Net bir bilgi bulamadığım için bu konuyu açmak istedim.

Gelen ekibe rica edersiniz, onlar kurar sizin routerı. Evet, taahhüt biterse modem parası ödüyorsun kira olarak.

Ama önemli olan bedelsiz verilmesi. Bedelsiz ise almama hakkınız var, eğer cihaz bedeli taksitle ödeniyor isen almama hakkın yok diye biliyorum.

Son düzenleme:
Evet, router'ı iade edebilirsiniz müdürlüğe giderek. Sorar kendi routerınız var mı diye, var dersiniz iadeyi alır. O ay da dahil olmak üzere faturanızdan indirim yansır ücreti. DonanımHaber de vs. yapan birçok kullanıcı var. TT eskisi gibi çok katı değil bu konuda. Katılık konusunda Superonline başı çekiyor şuan.

Ücretsiz vereceklerini söylemişti dün gelen ekip. Ben yine de rica edeyim sonraki günlerde gelecek olan ekibe.

Tamamdır, teşekkürler. Bağlamaya geldiklerinde zorla dayatırlarsa bağladıktan sonra kendim çıkarır routerımı takarım ardından onlarınkini müdürlüğe götürür iade etmeyi denerim.

Yakın zamanda ben de bağlatacağım bu yüzden merak ediyorum. Sürecin sonunda ücret olup olmadığı ve iade konusunda net bir bilgi edinirseniz paylaşır mısınız?

Yakın zamanda ben de bağlatacağım bu yüzden merak ediyorum. Sürecin sonunda ücret olup olmadığı ve iade konusunda net bir bilgi edinirseniz paylaşır mısınız?
Elbette. Burayı tekrar güncelleyeceğim yaşadığım süreç ile ilgili.

Tamamdır, teşekkürler. Bağlamaya geldiklerinde zorla dayatırlarsa bağladıktan sonra kendim çıkarır routerımı takarım ardından onlarınkini müdürlüğe götürür iade etmeyi denerim.
Hiç o topa girmeyin, bırakın bağlayıp linki versinler. Daha sonra modeminizi kurun o modemdeki bilgileri referans alarak. En sonda da verdikleri modemi aynen paketleyerek bölge müdürlüğüne götürün. Hesaplanır 1 günlük kullanımınız, kalanı faturadan düşerek devam eder.

Tamamdır

selam. modemi verdiler müşteri hizmetlerini aradım ama modem ücreti olmadığını söylediler ama neden o da anlamadı şu an modemi ücreti görünmediğini söyledi. iade etmedik henüz modemi, kullanıyoruz ama dandik bir modem olduğunu rahatça söyleyebilirim. tek amacı kullanıcıya 1000 mbps hızı verebilmek, bu kadar. onun dışında hiçbir özelliği yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…