Çözüldü Türk Telekom optik kablo nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan helvaci
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 121
  • Etiketler Etiketler
    kablo
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

helvaci 21

Gelişen
Merhaba.

Bu fotoğraftaki kablo ne anlama geliyor, fiber mi? Fiber ise aktif olması için (dairelere çekilmemiş sanırım) nereye ve nasıl bir başvuru yapmalıyım? Alabileceğim maksimum hız nedir? Kutu, binamızda bulunuyor.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, fiber.
Aktif olması için bir yere başvurmanıza gerek yok, 1-2 ay içinde aktif olur.
Alacağınız maksimum hız 1000/50'dir.

Önce dairelere çekilir sonra aktif edilir.

Bunun için nereye başvurmam gerek dediğim gibi 10 yıldır duruyor çok da anlamadığım için yıllardır VDSL kullanıyorum. Bir de başvuru yaptıktan ne kadar süre sonra aktif olur?

Bunun için nereye başvurmam gerek dediğim gibi 10 yıldır duruyor çok da anlamadığım için yıllardır VDSL kullanıyorum. Bir de başvuru yaptıktan ne kadar süre sonra aktif olur?
Başvuru yapmanıza gerek yok, kablo tüm dairelere çekilir sonra altyapı aktif hale getirilir. VDSL kullananlar Fiber'e geçirilir ve modemler değiştirilir. Daireye çekilen kabloya dikkat etmeniz lazım, kırılgan bir yapıya sahip.

Ama 10 yıldır bu kutu burda duruyor nerdeyse 10 yıldır gelmemeleri normal mi arayıp veya müdürlüğe gidip süreci hızlandırabilir miyiz?

Ama 10 yıldır bu kutu burda duruyor nerdeyse 10 yıldır gelmemeleri normal mi arayıp veya müdürlüğe gidip süreci hızlandırabilir miyiz?
Yaklaşık 2 yıl önce bir benzerini yaşadım. Kablo çekilip kutu konuldu fakat 1 yıl geçmesine rağmen aktif olmadı. Bölgedeki Türk Telekom müdürlüğünün telefon numarasını internetten bulup aradığımda ise projenin iptal olduğunu öğrendim.

Aşağıdaki siteden altyapı sorgulaması yapabilirsiniz, VDSL yazıyorsa bölgenizdeki Türk Telekom müdürlüğüne gidip durumu öğrenebilirsiniz.

FTTB olması ne demek oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…