Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

144

Üstün
Makaleler
1
Merhaba. Özellikle Discord'da ve yerel IP adresimde hissediyorum. SplitWire Turkey'in WS standart kurulumu seçince Discord mesajlarım çok geç gidiyor bazen. IP testleri yaptığımda (Valve'in) yerel poplarden 146 ms görmüştüm. SplitWire Turkey WS standart kurulumu kapatınca pinglerim normale dönüyor. Neden böyle?

Paketim: Evinde Hız Online 50 Mbps'ye kadar kampanyası
Tür: Yalın internet görünümlü PSTN VDSL aboneliği (Ev telefonumuz yok).
Hız: 48 Mbps'ye kadar.
ISS: Türk Telekom.

Sorunu çözdüm. Şu an CachyOS üzerindeyim ve Proton VPN ile Discord'a bağlanarak mesajların geç gitmesi sorununu ortadan kaldırdım.

Son düzenleme:
Merhaba. Özellikle Discord'da ve yerel IP adresimde hissediyorum. SplitWire Turkey'in WS standart kurulumu seçince Discord mesajlarım çok geç gidiyor bazen. IP testleri yaptığımda (Valve'in) yerel poplarden 146 ms görmüştüm. SplitWire Turkey WS standart kurulumu kapatınca pinglerim normale dönüyor. Neden böyle?

Paketim: Evinde Hız Online 50 Mbps'ye kadar kampanyası
Tür: Yalın internet görünümlü PSTN VDSL aboneliği (Ev telefonumuz yok).
Hız: 48 Mbps'ye kadar.
ISS: Türk Telekom.

Sorunu çözdüm. Şu an CachyOS üzerindeyim ve Proton VPN ile Discord'a bağlanarak mesajların geç gitmesi sorununu ortadan kaldırdım.
Ping sorunuzu çözme aşamalarınız oldukça iyi. Ancak SplitWire Turkey kullanırken yine de düşük ping veya gecikme yaşıyorsanız, bu durumu düzeltmek için bazı önerilerim var:

1. SplitWire Turkey Ayarlarını Gözden Geçirin:
- SplitWire ayarlarını yaparken "WS standart" seçeneğini değiştirmeyi düşünün. Belki "TCP" veya "UDP" ayarlarındaki değişiklikler ping süresini etkileyebilir.

2. VPN Kullanımı:
- Eğer mevcut VPN ile sorun tamamen ortadan kalktıysa, bu durumda kullanmaya devam etmek mantıklı. Ancak, daha düşük ping sonuçları için farklı VPN sağlayıcılarını da deneyebilirsiniz.

3. DNS Ayarlarını Değiştirin:
- DNS ayarlarını Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya Cloudflare DNS (1.1.1.1) olarak değiştirmeyi deneyin. Bu genellikle internet hızınızı ve pinginizi olumlu yönde etkileyebilir.

4. Ağ Donanımınızı Kontrol Edin:
- Modem/router'ınızı yeniden başlatın.
- Kabloların doğru bağlı olup olmadığını ve hasar görüp görmediğini kontrol edin.

5. Arka Plandaki Uygulamaları Kapatın:
- Discord dışındaki diğer uygulamalarda interneti yoğun olarak kullanan bir şey varsa kapatmayı deneyin. Özellikle büyük boyutlu güncellemeler arka planda ağınızı etkileyebilir.

6. Farklı Sunucularla Deneyin:
- Discord’un ayarlarında farklı bir ses sunucusu seçeneği deneyin. Bazen farklı sunucular daha iyi performans gösterebilir.

7. ISP ile İletişime Geçin:
- Eğer sorun devam ederse Türk Telekom ile iletişime geçip bağlantı kaliteniz hakkında bilgi isteyebilir ve ping sürelerinin neden yüksek olduğunu sorabilirsiniz.

Bu adımları takip ederek umarım ping sorununu daha da azaltabilirsiniz. İyi şanslar!